Bush se je za zdaj posvetil predvsem živalskim portretom. Foto: Youtube
Bush se je za zdaj posvetil predvsem živalskim portretom. Foto: Youtube
Lani so v javnost pricurljali Bushevi bizarni avtoportreti. Foto: Youtube

V izjavi za javnost je zapisano, da razstava z naslovom The Art of Leadership: A President's Personal Diplomacy (Umetnost vodenja: Predsednikova osebna diplomacija) raziskuje "odnos, ki ga je predsednik George W. Bush skoval s svetovnimi voditelji za oblikovanje mednarodne politike in podpiranje ameriških interesov v tujini".

Bush se je slikanju posvetil po tem, ko je leta 2009 zapustil Ovalno pisarno. "Slikarstvo jemljem resno. Spremenilo mi je življenje," je povedal nekdanji predsednik lani v pogovorni oddaji Jaya Lena The Tonight Show, nato pa voditelju izročil njegov portret.
Glavni subjekt: Psi in mačke
Bush se je sicer za svoj glavni slikarski motiv osredotočil na pse in mačke. "Začel je s slikanjem psov. Mislim, da je rekel, da je naslikal 50 psov," je za FOX 5 Atlanta povedala Bonnie Flood, ena izmed njegovih učiteljic slikanja.
Bush naj bi ji še rekel: "V tem telesu je ujet Rembrandt. Tvoja naloga je, da ga najdeš."

Težko bi rekli, da je tega Rembrandta v sebi že popolnoma našel, saj so mnenja kritikov o Bushevih slikarskih delih za zdaj deljena.
Potem ko so lani v javnost pricurljali bizarni Bushevi avtoportreti v kadi in pod prho, jih je spletna stran Gawker označila za "nerodne" in "preproste", medtem ko se je umetniškemu kritiku New York Magazina Jerryju Saltzu Busheva tehnika zdela izjemna in jo je opisal kot mešanico številnih vplivov sodobnih ameriških umetnikov.

Vanity Fair pa je celo zapisal, da je Bush zaradi svojega novega hobija kar naenkrat postal "kul".