Nova številka revije Esquire izide 21. oktobra. Foto: Esquire
Nova številka revije Esquire izide 21. oktobra. Foto: Esquire
Bardema je Penelope poznala že vrsto let, zaljubila pa sta se na snemanju filma Vicky Cristina Barcelona. Foto: Kolosej

Zvezdnica filma Pirati s Karibov, Svetovalec, Vicky Cristina Barcelona, Pršut, pršut in Vrni se je deseta zvezdnica z nazivom najbolj seksapilne po izboru Esquireja - pred njo so to postale Angelina Jolie (2004), Jessica Bie (2005), Scarlett Johansson (2007 in 2013), Charlize Theron (2007), Halle Berry (2008), Kate Beckinsale (2009), Minka Kelly (2010), Rihanna (2011) in Mila Kunis (2012).

Cruzova na naslovnici revije, oblečena zgolj v globoko izrezane kopalke, nedvomno naslov upravičuje. "Nobenih telesnih napak nima ... Njen obraz je brez skrivnosti - vsaj ne njenih. Nasprotno pa pove vam in celi sobi veliko o vas samih," opisuje igralkino lepoto novinar Chris Jones. "Če se želite počutiti kot tisti možakar v sobi, ki je najbolj pod drobnogledom, se usedite za mizo v restavraciji z najbolj seksi žensko leta."

Igralka sama pravi, da je naziv zanjo velika čast. "Večkrat sem si sama zelo zagodla. Oteževala sem si stvari, zlasti v najstniških letih in pred 30. letom. Privlačila me je drama - in jaz sem dramo privlačila. Večina od nas ima to v sebi, še posebej, če si umetnik - skušnjava te vodi v raziskovanje teme. Tako se ti vsaj zdi," je dejala za novembrsko izdajo revije.

Srečna s Javierjem
Kot dekle - odraščala je v Madridu - je Cruzova pogosto lagala o svoji starosti, da so ji dovolili v kinematografih gledati filme svojega mentorja, režiserja Pedra Almodovarja, s katerim je pozneje posnela štiri filme, režiser pa jo ima za svojo muzo. "On je bil moj največji vir navdiha," se spominja igralka, ki svojo "temno plat" v filmih še vedno rada raziskuje, medtem ko je zasebno zdaj to fazo prerasla.

Kaj več Cruzova sicer o zasebnosti ne pove in na vsa vprašanja o svojem soprogu in otrocih odgovarja samo: "To je najina stvar." Igralka, ki je bila svojčas v zvezi s Tomom Cruisom, se je leta 2010 po triletni zvezi poročila s španskim kolegom Javierjem Bardemom, s katerim je igrala v Vicky Cristina Barcelona. Paru sta se v zakonu rodila sin Leonardo (2011) in hčerka Luna (2013).

Čutno Španko bomo lahko letos videli v španskem filmu Ma ma, prihodnje leto pa v komediji Sache Barona Cohena Grimsby.