Grammyjevka je zaradi utaje davkov nekaj mesecev presedela v zaporu. Foto: Reuters
Grammyjevka je zaradi utaje davkov nekaj mesecev presedela v zaporu. Foto: Reuters
Lauryn Hill je znana po tem, da na nastopih - pogosto se je dogajalo, da je na oder zamujala, tudi po več ur - redno kritizira stanje popkulture in družbe. Foto: Reuters

Naraščaja se je razveselil njen najstarejši sin, 19-letni Zion Marley, ki mu je nekdanja članica zasedbe Fugees posvetila pesem na svojem prvem soloizdelku, prelomnem albumu The Miseducation of Lauryn Hill iz leta 1998, ta ji je poleg kritiške hvale in slavospevov, češ da gre za "glas neke generacije temnopoltih žensk", prinesel pet grammyjev.

Zdaj skupaj, zdaj narazen
Kmalu zatem se je Lauryn umaknila z žarometov in se bolj kot glasbi posvečala svoji družini, v burnem razmerju (menda sta bila več časa narazen kot skupaj, leta 2009 pa sta se dokončno razšla) z nekdanjim igralcem ameriškega nogometa Rohanom Marleyjem, sinom velikana reggaeja Boba, se ji je rodilo skupno pet otrok, septembra 2011 pa je rodila še enega dečka, imena njegovega očeta ni razkrila.

Deček je tako le dobrih pet let starejši od svojega pred dnevi rojenega nečaka, Zionovega sina Zephaniaha. Ponosni dedek Rohan, ki bojda sledi naukom rastafarijanske vere, je poleg slike vnuka na Instagramu zapisal tudi verz iz Biblije, ki je služil kot navdih za dečkovo ime.

Hči Selah v svetu mode
Medtem ko se njen starejši brat prvič preizkuša v očetovski vlogi, pa Selah Marley, Laurynina in Rohanova 17-letna hči, postaja vse bolj iskano ime v svetu mode. Poleti, še preden je začela s študijem na Newyorški univerzi, je lepotica, ki je po mami in dedku podedovala glasbeni talent, nastopila v kampanji Calvin Klein, pred dnevi pa je bila stalnica v prvih vrstah na newyorškem tednu mode.

Družina Hill-Marley ima za sabo tudi težke čase: Lauryn se je več let spopadala z duševno stisko zaradi pritiskov slave. Leta 2013, ravno takrat je bil Marley zaročen z brazilsko supermanekenko Isabeli Fontana, pa je zaradi utaje davkov pristala celo za zapahi.

@michaelkors

A post shared by Selah (@selahmarley) on Feb 15, 2017 at 7:56am PST