Pevec naj bi svojega varnostnika večkrat prijel za njegovo mošnjo, zadnjico in bradavičke, namenil pa naj bi mu tudi več neprimernih komentarjev. Foto: Reuters
Pevec naj bi svojega varnostnika večkrat prijel za njegovo mošnjo, zadnjico in bradavičke, namenil pa naj bi mu tudi več neprimernih komentarjev. Foto: Reuters

Jeffrey Wenninger je odlikovan losangeleški policist, ki je pred časom kot varnostnik delal za 69-letnega zvezdnika, zdaj pa trdi, da je bil takrat večkrat tarča njegovega neprimernega vedenja.

Pevec, ki je sicer deklariran homoseksualec in že več kot 20 let v zvezi s producentom Davidom Furnishem, naj bi Wenningerja večkrat prijel za njegovo mošnjo, zadnjico in bradavičke, namenil pa naj bi mu tudi več neprimernih komentarjev s spolnostjo povezano vsebino, kot je npr.: "Pokaži svojega korenjaka in pozdravi strička Eltona."

Na tožbo so se že javno odzvali pevčevi odvetniki in zatrdili, da Wenningerjeve trditve ne držijo in da je tožba popolnoma neutemeljena. Pravijo, da gre za "nezadovoljnega nekdanjega zaposlenega, ki se želi dokopati do nezasluženega plačila".

Velik zagovornik pravic homoseksualcev
Elton John, ki je na glasbenem prizorišču že dolgo, je letos izdal 33. studijski izdelek z naslovom Wonderful Crazy Night. Velja za enega najbolje plačanih glasbenih izvajalcev, ki skrbi za to, da je njegov koncertni urnik vselej razgiban. Med drugim se v medijih veliko pojavlja tudi kot zagovornik pravic homoseksualcev.

Svojo zvezo sta z Davidom Furnishem sta registrirala leta 2005, nato pa jo še uradno okronala s poroko leta 2014. Skupaj sta posvojila dva fantka - poleg že šoloobveznega Zacharyja imata še triletnega Elijaha.