Wyclef Jean je odraščal na Haitiju in se preselil v Združene države Amerike, ko je bil star devet let. Foto: Reuters
Wyclef Jean je odraščal na Haitiju in se preselil v Združene države Amerike, ko je bil star devet let. Foto: Reuters

Nekdanjega člana hiphoperskega kolektiva Fugees je policija zamenjala za roparja, ker je Jeana precej razburilo. Svoj bes je delil na družbenih omrežjih Instagram in Twitter, kjer je tudi objavil celotni posnetek dogajanja, ki ga je posnel pevec T Baby s telefonom.

"Obravnavali so me kot kriminalca, dokler se ni pojavila druga policijska enota in poudarila, da imajo napačnega človeka," je zapisal 47-letni glasbenik na Twitterju. "Prepričan sem, da noben oče ne želi videti svojih sinov ali hčerk v lisicah - še posebej, če so nedolžni," je dodal Jean. Pevec je za incident okrivil losangeleško policijo.

A kot je poročala tiskovna agencija Reuters, je imel Jean opravka s pomočniki šerifa, ki so ga začasno vklenili, dokler so iskali osumljenca za rop bencinske črpalke, ki bi ustrezal opisu. Glasbenik je ob tem poudaril, da gre še za en primer, kjer je policija zamešala identiteto osumljenca. "Temnopolti moški je oropal bencinsko črpalko, medtem ko sem delal v studiu. A prijeli so mene," je še zapisal glasbenik.