Veronica Lario je želela od Silvia tri milijone evrov. Foto: Reuters
Veronica Lario je želela od Silvia tri milijone evrov. Foto: Reuters

Od ločitve Berlusconija in Lariojeve je minilo že nekaj časa, znesek mesečne preživnine pa se je že nekajkrat spreminjal. Zakonca se nista nikakor mogla dogovoriti glede tega, tako da je moralo ukrepati sodišče ... No, več sodišč.

Odločitev, ki so jo danes sprejeli na sodišču v Rimu, pa naj bi bila dokončna - Berlusconi bo moral ženi plačevati 1,4 milijona evrov na mesec. Ali, kot je povedala sodnica Anna Maria di Oreste, plačeval ji bo toliko, da bo Veronica imela zagotovljen enak življenjski standard, kot ga je imela med zakonom z enim izmed najbogatejših Italijanov.

Veronica Lario je na začetku zahtevala kar tri milijone preživnine, in to je tudi dobila. A v denarcih ni dolgo uživala, denar je celo morala vrniti - Silviu je morala vrniti 36 milijonov evrov, kar ji je preplačal v treh letih -, saj je sodišče v Monzi oktobra 2013 presodilo, da je trimilijonska preživnina pretirana, zato jo je znižalo na 1,4 milijona evrov.

S tem seveda ni bila zadovoljna Veronica Lario, ki se je pritožila, sodišče v Milanu pa je septembra lani sprejelo neko srednjo pot in določilo, da Berlusconi mora Veronici na mesec izplačati dva milijona evrov. Na to se je pritožil Silvio in dokončna sodba je bila sprejeta danes v Rimu, kjer so se vrnili na preživnino, ki jo je določilo sodišče v Monzi.

Usodne "bunga bunga" zabave
Nekdanja italijanska filmska igralka Lario, druga Berlusconijeva žena, je zahtevo za ločitev vložila leta 2009. Prekipelo ji je, potem ko je izbruhnilo več škandalov o njegovih razvratniških zabavah s pomanjkljivo oblečenimi televizijskimi starletami in ob domnevni spolni aferi z mladoletno prostitutko Ruby. Kot razlog za ločitev je navedla "neprimerno druženje z mladoletnimi".

Berlusconiju, čigar premoženje ocenjujejo v milijardah, se smeje, saj mu je na koncu le uspelo premagati nekdanjo ženo na sodišču. Od ločitve si je že opomogel - 78-letni politik ima namreč že novo žensko, kar 48 let mlajšo TV-starleto Francesco Pascale.

Berlusconi in Lario sta bila poročena od leta 1990, skupaj pa sta bila že prej, ko so se jima rodili tudi trije otroci. Trikratni italijanski premier ima tudi dva otroka s prvo ženo Carlo Elviro Dell'Oglio.