Iz sveta znanih
(5)
Harryja in Meghan bo pred oltarjem spremljal princ William. Foto: Reuters
33-letni princ in 36-letna ameriška igralka, ki sta par od leta 2016, sta se zaročila novembra lani. Foto: EPA

Dodaj v

Pred oltarjem bo ob boku princu Harryju stal brat William

Zamenjani vlogi: leta 2011 je bil Harry Williamova priča
26. april 2018 ob 15:42
London - MMC RTV SLO

Britanski princ Harry želi na svoj veliki dan ob sebi svojega starejšega brata princa Williama, ki si ga je izbral za poročno pričo, so sporočili z britanskega dvora.

"Vojvoda Cambriški (William) je počaščen in se zelo veseli svoje vloge na poroki, ki bo 19. maja v kapeli svetega Jurija," je Kensingtonska palača zapisala na družbenem omrežju Twitter.

Williamova častna vloga na tem dogodku je bila sicer pričakovana. Tudi 33-letni Harry je bil namreč poročna priča svojemu bratu na poroki z vojvodinjo Cambriško leta 2011.

Harry bo čez malo manj kot mesec dni dahnil usodni da svoji izbranki, ameriški igralki Meghan Markle. Kraljeva družina je na poročni obred in sprejem, ki se bosta odvila na posestvu gradu Windsor, povabila okoli 1200 gostov, tudi popolnoma "navadnih smrtnikov".

So pa brez vabil ostali državniki - na poroki 19. maja tako ne bo nobenega politika ali svetovnega voditelja, celo nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame, dobrega Harryjevega prijatelja, ne.

"Odločeno je bilo, da uradni seznam političnih voditeljev - tako britanskih kot tujih - za poroko princa Harryja in gdč. Markle ni potreben," so sporočili iz Kensingtonske palače. "Glede te odločitve so se posvetovali z vlado njenega visočanstva, odločitev pa je nato sprejela palača," so pojasnili.

Vožnja zunaj obzidja gradu
Po obredu pa se bosta mladoporočenca s konjsko vprego zapeljala po Windsorju, torej zunaj obzidja gradu, kjer ju bodo lahko v živo videli številni Britanci.

Prav tako sta že izbrala destinacijo, kamor se bosta odpravila po poroki. Odločila sta se, da bosta oktobra obiskala Sydney in se udeležila iger Invictus - posebnih iger za poškodovane vojne veterane. To bo njuna druga skupna udeležba na tem dogodku, saj sta bila v družbi Meghanine matere že leta 2017 na igrah v Torontu - to je bil zanju pomemben dogodek, saj sta se prvič v javnosti predstavila kot par.

33-letni princ in 36-letna ameriška igralka, ki sta par od leta 2016, sta se zaročila novembra lani, konec istega meseca pa sta o tem obvestila tudi širšo javnost.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
Titomir
# 26.04.2018 ob 16:38
Harry bo čez 2-3 leta plešast kot William.
SsDrag
# 26.04.2018 ob 20:51
men je pa pr heriju in megen bolj zanimv to, da bodo v teoriji njihovi otroci (s priimom mauntbatten-windsors) lahko postali tako predsednik ZDA kot vodja britanske monarhije. Make America Great Britain Again. :)

Po raziskavi pa se bo Megen verjetno odpovedala ameriškemu potnemu listu, zaradi nepotrebnega plačevanju dvojnih davkov (Američani plačujejo davek ZDA ne glede na to, kje živijo). Pa britanska kraljevi družini tudi ne bi blo všeč, da ima IRS vpogled v njihove finance.
whiteswan
# 27.04.2018 ob 06:39
Zdaj pa se kaksna objava kaksne poroke in druzine afganistanske plemenske skupnosti.

Mogoce pa ljudi ne zanima kaj pocne ta incestoidna vojno-hujskaska druzina ki bi jo zaradi lazne publicitete morali novinarji obletavat in porocat kateri WC papir so uporabljali v sanitarijah.
slovenkaaaa
# 26.04.2018 ob 17:26
Titomir, in kaj potem?
Borc984
# 26.04.2018 ob 16:05
Žalostno.... kdo bi si mislil, da nima enega prijatelja? Ne verjamem, da sta z bratom tako blizu, da bi mu bil priča!
Kazalo