Poznan je po ostrem jeziku, neposrednosti in izbranem slogu oblačenja. Foto: Reuters
Poznan je po ostrem jeziku, neposrednosti in izbranem slogu oblačenja. Foto: Reuters

Portugalskega nogometnega stratega in trenerja letošnjih angleških državnih prvakov je radar lani septembra ujel pri prehitri vožnji. Na avtocesti v pokrajini Surrey je imel na območju, kjer je omejitev vožnje 50 milj na uro (80 kilometrov na uro), pretežko nogo, saj je vozil s hitrostjo 60 milj na uro (96 kilometrov na uro).

Čeprav ni šlo za res hudo prekoračitev hitrosti, se je sodišče v Stainesu v sredo odločilo, da mu za šest mesecev odvzame vozniško dovoljenje. K temu jih je napeljalo dejstvo, da trenerski zvezdnik že ima devet kazenskih točk.

Mourinho se obravnave ni udeležil, sodišče pa mu je poleg prepovedi vožnje naložilo tudi plačilo 1.820 funtov (2.500 evrov) kazni, sodnih stroškov in davkov.

Glede na to, da naj bi za vsako leto, ki ga presedi na klopi Chelseaja, na njegov račun kapnilo 13 milijonov funtov (skoraj 18 milijonov evrov), bo ta strošek zanj praktično neznaten. Je pa sodišče pri izračunu kazni upoštevalo prav "nezanemarljive dohodke" 52-letnika, ki je morda najbolj znan nogometni trener na svetu.