Ljubka fotografija je obšla svet. Foto: EPA
Ljubka fotografija je obšla svet. Foto: EPA
William in Kate nista edina z britanskega dvora, ki sta pokazala družinsko ljubezen svetu. V četrtek sta princ Charles in Camilla prav tako javno pokazala božično čestitko, ki jo bosta poslala svojim prijateljem, kronanim glavam, voditeljem ... Foto: EPA

Za javno objavo fotografije sta se vojvoda in vojvodinja Cambriška odločila, ker sta se želela na tak način zahvaliti vsem privržencem, ki jim vse leto pošiljajo prijazna sporočila.

Chris Jeff je fotografijo posnel pred Kensingtonsko palačo, fotograf pa je povedal, da je užival, medtem ko je skušal v fotografski objektiv čim bolje ujeti ljubko družino, je pa dodal, da ni imel veliko časa, saj sta bila vpletena majhna otroka. Glavni zvezdi sta seveda dveletni princ George in sedemmesečna princesa Charlotte.

Princ George kmalu v vrtcu
Prvorojenec Williama in Kate bo po novem letu začel obiskovati vrtec Westacre Montesssori v Norfolku v vzhodni Angliji v bližini družinskega posestva Anmer Hall, je še danes sporočila Kensingtonska palača.

"V našem vrtcu se veselimo Georgeevega prihoda, kjer bo tako kot vsi drugi otroci deležen enako posebnih izkušenj," so v palači navedli sporočilo vrtca.

Medtem ko prejšnje generacije britanske kraljeve družine običajno niso obiskovale vrtca, pa bo George sledil očetovim stopinjam. Williama je namreč v vrtec poslala njegova mati, pokojna princesa Diana, ki je sama delala v vrtcu pred poroko s princem Charlesom. Princ William je obiskoval vrtec pri Kensingtonski palači v Londonu.

Montessorijeve šole so znane po liberalnem pristopu k vzgoji, imajo starostno heterogene skupine in spodbujajo otroke k samostojnemu delovanju.