Chelsy je Harryja spremljala tudi na koncertu v čast njegove pokojne matere Diane v Londonu. Foto: EPA
Chelsy je Harryja spremljala tudi na koncertu v čast njegove pokojne matere Diane v Londonu. Foto: EPA
Princ Harry in Chelsy Davy
Novembra lani, med tekmo ragbija. Foto: EPA

Po poročanju BBC-ja so viri, blizu kraljevskemu dvoru, novico potrdili in zatrdili, da sta se razšla prijateljsko. Uradnega vzroka niso navedli, tabloid News of the World pa trdi, da je bila Chelsy, ki je na podiplomskem študiju prava na univerzi v Leedsu, tista, ki je Harryju nasadila rogove. Še pred nekaj tedni sta si privoščila romantične počitnice na Mauriciusu.

Navezana na Afriko
Harry in Chelsy sta se spoznala prek skupnih prijateljev leta 2004. Plavolaska je bila sicer rojena v Zimbabveju, saj je njen oče Charles obogatel z organizacijo safarija v tej afriški državi. Ko se je leta 2005 Chelsy vpisala na univerzo v Cape Townu, je mlajši brat princa Williama začel urjenje na elitni vojaški akadamiji v domačem Sandhurstu, zato je njuna zveza temeljila bolj na pogovorih in elektronskih sporočilih.

Za kratek čas sta se razšla že leta 2007 - menda zato, ker je Harry dal prednost finalu svetovnega prvenstva v ragbiju pred zabavo za 22. rojstni dan svoje izvoljenke.

Parček so paparaci velikokrat fotografirali na različnih družabnih mestih po Londonu, Chelsy je Harryja pogosto spremljala tudi pri njegovih zadolžitvah, ki jih ima kot princ, ogledala sta si tudi nekaj športnih tekmovanj.

Harry: Ko bi vam lahko povedal ...
A o čustvih nista javno spregovorila nikoli. Leta 2005 je Harry v nekem intervjuju dejal: "Zelo rad bi vsem na ves glas povedal, kako je čudovita, a če bi začel o tem govoriti, bi se povsem razkril ..."

Chelsy je na svojem profilu na Facebooku status že spremenila v "samska".

A. P.