Harry je v nasprotju s starejšim bratom Williamom zamenjal že več deklet, rad pa se predaja tudi nočnim zabavam. Foto: Reuters
Harry je v nasprotju s starejšim bratom Williamom zamenjal že več deklet, rad pa se predaja tudi nočnim zabavam. Foto: Reuters

28-letni rdečelasi princ je z rojstvom princa Georgea Cambriškega izgubil eno mesto pri nasledstvu za britanski prestol, saj je malček tretji v vrsti za prestol, Harry pa mesto za njim. Dan po prihodu Williama in Catherine iz porodnišnice pa je Harry že obiskal in pestoval svojega skoraj štiri kilograme težkega nečaka, katerega polno ime je George Alexander Louis.

"Ko me je videl, mu je skoraj zmanjkalo solz, tako je jokal," je v svojem duhovitem in navihanem slogu novinarjem odgovarjal Harry, ki se je sicer udeležil odprtja fotografske razstave o delu afriške humanitarne organizacije Sentebale, katere podpornik je. O svoji stričevski vlogi pa je dejal: "Skrbel bom, da bo imel srečno otroštvo, da ne bo zašel na kriva pota in da se bo zabaval. Ostalo bom prepustil njegovim staršem."

Princ George je na svet privekal v ponedeljek v isti porodnišnici - St. Mary's - kot princa William in Harry.

Babica najbolj ve, kako in kaj
Vojvoda in vojvodinja Cambriška, torej William in Catherine, sta sinčka, bodočega britanskega kralja, javnosti predstavila dan pozneje, nato pa je srečna družinica odšla v svoje domovanje v Kensingtonski palači. Že dan zatem so odšli v hišo Middletonovih v Bucklebury, ki je od Londona oddaljen približno uro vožnje. Koliko časa bodo ostali pri Katinih starših Carole in Michaelu, ni znano. William ima namreč dva tedna očetovskega dopusta, nato pa se bo moral vrniti v Anglesey v Walesu, kjer opravlja delo vojaškega reševalnega pilota.

Svojega pravnuka je le malo pred Harryjem obiskala tudi kraljica Elizabeta II., ki se je z novorojencem družila pol ure. Danes odhaja na tradicionalni poletni oddih v Balmoral na Škotsko.