Princ George in princesa Charlotte bosta dobila bratca ali sestrico. Foto: Reuters
Princ George in princesa Charlotte bosta dobila bratca ali sestrico. Foto: Reuters
Še prejšnji teden je Catherine vestno opravljala svoje uradne dolžnosti - na fotografiji med obiskom Belih vrtov Kensingtonske palače v sredo -, zdaj pa so slabosti očitno postale prehude za javno nastopanje. Foto: Reuters

Tako kot pri prejšnjih nosečnostih vojvodinja trpi za hudo obliko nosečniške slabosti (gre za hiperemezo, ki se menda pojavi le pri odstotku nosečnic), zato je morala odpovedati današnjo uradno dolžnost v otroškem centru Hornsey Road, zanjo pa skrbijo v Kensingtonski palači, še piše v uradnem sporočilu z dvora.

Kot ugibajo britanski tabloidi, je prav Katino slabo počutje razlog, da sta z Williamom novico o nosečnosti z javnostjo delila prej, kot je v navadi - tako kot prvič, ko je bila v zgodnji nosečnosti s princem Georgeem celo hospitalizirana.

Premešane karte v "top 5" za prestol
Princ George, prvorojenec Williama in Catherine, je prišel na svet 22. julija 2013, to poletje je torej dopolnil štiri leta, njegova mlajša sestra Charlotte pa je 2. maja upihnila dve svečki. Novi dojenček bo peti v vrsti za britanski prestol, tik pred svojim stricem, princem Harryjem.

Novica o Katini vnovični nosečnosti je po svetu zakrožila le nekaj dni po 20. obletnici smrti princese Diane, matere princa Williama. Kdaj točno naj bi tretji potomec priljubljenega para - oba štejeta 35 let, poročila pa sta se 29. aprila 2011 - prijokal na svet, ni znano, najverjetneje pa bo to spomladi. Po pisanju tabloidov naj bi bila vojvodinja noseča nekje med osmimi in 12 tedni, kar bi pomenilo predviden datum poroda aprila ali maja.

Ugibanja, ali je vojvodinja Catherine v veselem pričakovanju, so se v tabloidih pojavila že prejšnji teden, nekateri "dobro obveščeni viri" namigujejo, da naj bi naraščaj pričakovala tudi njena mlajša sestra Pippa, ki se je poročila pred dobrimi tremi meseci.

Pri Daily Mailu so ob novici spomnili na prisrčen dogodek z obiska kraljeve turneje julija letos na Poljskem, kjer so Catherine podarili plišasto igračko, ona pa se je obrnila k Williamu in v smehu dejala: "Očitno bova morala imeti še kakega dojenčka."

S čestitko ob objavi vesele novice je že pohitela britanska premierka Theresa May, ki je na Twitterju zapisala, da gre za "fantastično novico".