Oba princa se počasi umikata iz vojske. Foto: EPA
Oba princa se počasi umikata iz vojske. Foto: EPA
Princ Harry je služil kot kopilot bojnega helikopterja apache med 20-tedensko misijo v afganistanski provinci Helmand, ki se je končala januarja lani. Pozneje se je kvalificiral za poveljnika helikopterja. Foto: Reuters

Kensingtonska palača je v sporočilu za javnost zapisala, da je 29-letni Harry končal služenje v tretjem polku britanskih zračnih sil. Med njegovimi novimi odgovornostmi bo pomoč pri usklajevanju pomembnih projektov in spominskih dogodkov, povezanih z vojsko, so dodali.

Bo pa Harry, mlajši sin princa Charlesa in pokojne princese Diane ter mlajši brat princa Williama, obdržal dosedanji čin. Princ je sicer v treh letih v britanskih vojaških silah služil tudi kot kopilot helikopterjev apache v Afganistanu. Harry je sam povedal, da je med služenjem ubijal talibanske borce, ki so napadali britanske vojake, je poročala STA.

Princ William med študenti
Harry tako počasi sledi vzoru svojega starejšega brata, Williama, ki je septembra lani oznanil, da bo po sedmih letih zapustil vojsko, saj se je želel bolj posvetiti svojim protokolarnim obveznostim in dobrodelnosti.

Konec lanskega leta pa je kensingtonska palača naznanila, da vojvoda Cambriški odhaja nazaj med študente, saj se je odločil za nadaljevanje izobraževanja na Univerzi v Cambridgeu, kjer že obiskuje predavanja, ki ga bodo pripravila na prevzem očetovega posestva v Cornwallu.