Za zdaj še ni znano, kdaj bo poroka. Foto: Reuters
Za zdaj še ni znano, kdaj bo poroka. Foto: Reuters

Par je zaročen že od konca prejšnjega leta. "Pred novim letom sem dobil zaročenko," je zapisal Sheeran ob fotografiji, ki jo je delil s svojimi oboževalci. "Zelo sva srečna in zaljubljena. Prav tako pa so srečne tudi najine mačke," je še dodal glasbenik.

Sheeran in Seabornova sta prijatelja že od svojih otroških dni, saj sta bila sošolca v mestecu Framlingham. In že takrat je bil Sheeran na skrivaj zaljubljen v njo. Sestajati sta se začela leta 2015, a sta razmerje skrivala pred očmi javnosti. Tako so ju fotografski objektivi skupaj ulovili le nekajkrat.

Več mesecev sta se spopadala s pastmi razmerja na daljavo, nato pa se je 24-letnica iz Združenih držav Amerike (tam je študirala na univerzi Duke) preselila nazaj na Otok, da je bila lahko bližje Sheeranu.

Lani je glasbenik v enem izmed intervjujev priznal, da ni privrženec razkošnih porok in da bi na svoji poroki svatom najraje postregel z ocvrtimi ribami in krompirčkom. "Poroko bi imel pozno popoldne in na njej bi bili samo tovornjaki s hrano," je dejal in nadaljeval: "Stregli bi ocvrte ribe in krompirček, pico in pečenega piščanca. Takoj, ko bi bilo konec uradnega dela, bi ljudje pograbili v roke pivo in se podali v vrste za hrano."

Ob tem pa je še dodal, da ženin ni najprimernejši za načrtovanje poroke. "Če prevzameš nadzor, boš slab mož. To je dan za dekle. Ženin mora samo slediti njej," je še dodal 26-letnik.

Za glasbenikom je sicer zelo uspešno leto. Njegova skladba Shape Of You je razglašena za največkrat pretočeno pesem leta 2017, doletela pa ga je še ena čast – britanski kraljevi dvor mu je podelil odlikovanje reda britanskega imperija (MBE).