Kar je za filmsko industrijo Hollywood, je za tehnološka podjetja Silicijeva dolina v Kaliforniji. Foto: Forbes
Kar je za filmsko industrijo Hollywood, je za tehnološka podjetja Silicijeva dolina v Kaliforniji. Foto: Forbes
Alexandra Lenas
Nevesta je januarja povila svojo prvorojenko Winter Victorio. Foto: Facebook

Predstavnik ameriškega milijarderja je za ameriški People potrdil, da sta se Sean in Alexandra poročila v soboto zvečer na romantični in čarobni poroki v kalifornijskem letovišču The Ventana Inn.

Nevesta je žarela v obleki libanonskega modnega oblikovalca Elieja Saaba, za videz ženina in hčerkice mladoporočencev Winter Victorie ter nekaj drugih gostov pa je poskrbela z oskarjem nagrajena kostumografinja Ngila Dickson - z žlahtnim kipcem je bila nagrajena za svoje delo v filmu Lord of the Rings: Return of the King (2004).

Za glasbo na poroki so poskrbeli Loreena McKennit, The Good The Bad in The Ginger, poroka pa naj bi bi bila ena izmed najdražjih v znameniti Silicijevi dolini (Silicon Valley) - stala naj bi devet milijonov dolarjev: le za cvetje naj bi odšteli milijon dolarjev. Za poroko se je sprva sicer govorilo, da bo v srednjeveškem duhu, pozneje pa je ženin to zanikal na svojem Twitterju, in napisal, da bo poroka zelo moderna.

Facebook, Napster, Spotify ...
33-letnega Parkerja, čigar bogastvo ocenjujejo na dve milijardi dolarjev, so ljudje lahko bolje spoznali v filmu Socialno omrežje iz leta 2008, v katerem ga je upodobil pevec Justin Timberlake.

Američan je leta 1999, ko je bil star le 19 let, ustanovil Napster, eno prvih spletnih skupnosti za brezplačno izmenjavanje glasbe, leta 2004 pa je postal prvi predsednik Facebooka, na predsedniškem stolčku priljubljenega socialnega omrežja pa je sedel le eno leto. Danes deluje v družbi tveganega kapitala Founders Fund in pri spletni glasbeni storitvi Spotify.