Iz sveta znanih
Priyanka in Nick sta imela v njeni rodni Indiji več poročnih obredov, tako indijskih kot zahodnjaških. Foto: Reuters
Poročno slavje v palači Umajd Bhavan v Džodhpurju je bilo na ravni kronanih glav. Foto: Reuters
Indijska igralka in ameriški pevec sta se poročila pol leta po zaroki. Foto: AP
Srečni par je iz Indije poletel v London. Foto: Reuters

Dodaj v

Razburja članek o "sleparski" Priyanki, ki je "v zakon ujela" Nicka Jonasa

Indijci ogorčeni, The Cut je že umaknil članek
7. december 2018 ob 16:18
New Delhi,New York - MMC RTV SLO

Revija New York je umaknila članek, v katerem so igralko Priyanko Chopro (Prijanko Čopro) označili za "globalno sleparko", ki da je ukanila glasbenika Nicka Jonasa, da se poroči z njo.

Članek je bil deležen ostrih kritik, še posebej indijskih bralcev, ki so ga označili za skrajno rasističnega.

Članek, objavljen na "The Cut", spletni strani revije, namenjene bralkam, je 36-letno Chopro prikazal kot preračunljivko, ki je zvezo s 26-letnim Jonasom izkoristila bolj kot karierno potezo kot pa, da bi jo pri tem vodila ljubezen.

"Nicholas Jonas se je to soboto proti svoji volji poročil v zlagan zakon," je zapisala avtorica članka Mariah Smith. "Vse, kar si je Nick želel, je bila kratka romanca z zadnjo hollywoodsko vročo zvezdnico, a je pristal z dosmrtno kaznijo z globalno sleparko."

Članek enači zvezo Chopre z Jonasom, nekdanjim članom fantovske zasedbe Jonas Brothers, s poslovno potezo. "Nick, če bereš to, najdi konja in odpeketaj kar se da hitro proč," sklene avtorica.

Veličastna poroka
Chopra, nekdanja mis sveta in najuspešnejša indijska igralka v Hollywoodu, se je ta konec tedna poročila z Jonasom na razkošnem štiridnevnem slavju v Radžastanu.

Igralska kariera Chopre je zacvetela nekaj let za tem, ko je leta 2000 osvojila krono najlepše na svetu. Do leta 2015 se je že uveljavila kot velika zvezda Bollywooda, preden je začela naskakovati Hollywood, kjer je dobila glavno vlogo v zdaj že ukinjeni seriji Quantico.

Jonas je bil najmlajši član fantovske skupine Jonas Brothers, ki so zasloveli leta 2007, nato pa nastopili v več oddajah na Disney Channelu. Po razpadu skupine je postal soloizvajalec in leta 2016 izdal svoj zadnji album.

Ostre obsodbe članka
Članek je bil nemudoma deležen ostrih obsodb indijskih bralcev, vključno z bollywoodskimi igralci in uglednimi novinarji. Številni Indijci sicer nad razsipno, bombastično poroko, ki je vključevala posebno ekipo, da je nosila nevestino 12-metrsko vlečko, niso bili navdušeni, a so zdaj tako rekoč v en glas skočili Priyanki v bran.

Mnogo Indijcev sploh ni vedelo, kdo Jonas je, še najbolj pa jih je zmotilo nenehno javno izkazovanje pozornosti para na njunih družbenih profilih. Bolj ko se je bližala poroka, bolj so Choprini rojaki zavijali z očmi. A članek v The Cutu je vse spremenil.

Ogorčenost nad člankom sta izrazila tudi Jonasov brat Joe in njegova zaročenka, zvezdnica Igre prestolov Sophie Turner.

"Objava je bila napaka"
V sredo so pri The Cutu članek umaknili s svoje strani in zapisali, da je bila objava "napaka" in da "ni dosegal njihovih standardov".

A škoda je bila že storjena in kritike se na The Cut, do zdaj neproblematičen medij, še naprej usuvajo. Mnogi se sprašujejo, kako je mogoče, da je tak članek sploh dobil zeleno luč in ali je bila novinarka oz. urednik pod vplivom alkohola. Mnogi članku očitajo ksenofobne elemente.

In Priyanka? Svežepečena gospa Jonas se še najmanj razburja. "Ne želim se odzivati na članek. Ni niti v moji stratosferi. Zelo sem srečna, v srečnem obdobju svojega življenja, in tovrstne obskurne zadeve te sreče ne morejo zmotiti," je povedala za Hindustan Times.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
bilzerian
# 07.12.2018 ob 16:52
jaz bi prej rekel, da je on naredil dobro poslovno potezo, ko se je poročil z njo.
zanj še nise mslišal, zanjo pa že
deževendan
# 07.12.2018 ob 17:58
Ne mine dan, da se ne bi kdo opravičeval zaradi takšne ali drugačne izjave. Če objaviš/izjaviš kaj takega, stoj za svojimi besedami. Če tega ne zmoreš, bodi tiho.
hernandez
# 07.12.2018 ob 17:17
Treba pošteno povedat, da iz gornjega članka (povzetka) ni vidno, zakaj naj bi bilo ona lovača.
Tudi meni se zdi, da je prej obratno, če seveda sploh gre za preračunljivost. Verjetno gre prej za napačno reakcijo hormonov iz obeh strani, kar se bo na daljši rok skoraj gotovo tudi potrdilo.
bilzerian
# 07.12.2018 ob 21:24
kaj pa če je bila avtorica članka zaljubljena v tega možakarja in je bil članek samo izliv besa in razočaranja nad tem, da se je njena ljubezen poročila z neko indijko….
JohnSmith
# 07.12.2018 ob 18:50
Jaz bi pa rekel, da je največji biznis v tej zgodbi naredila revija New York oz. The Cut.
peglezn
# 07.12.2018 ob 19:22
Kolk pa deep članek. Niti ene konkretnosti.
Zjesenic
# 08.12.2018 ob 02:52
Bruhnimo skupaj.
plavired
# 08.12.2018 ob 00:54
Mnogi se sprašujejo, kako je mogoče, da je tak članek sploh dobil zeleno luč in ali je bila novinarka oz. urednik pod vplivom alkohola.

Matr to se js vprašam ob vakem prispevku Eugenije Carl in Borisa Vaseva na tem portalu. Lol.
Zlobni genij
# 07.12.2018 ob 17:02
Kot sem že rekel, pred tem modelom je obetavna igralska kariera. Zakaj je temu tako, vam pa lahko pritrdi polovica Bollywooda, oziroma, Hollywooda, ki je toto Priyanko že dala skozi. ;)
RJSlo
# 07.12.2018 ob 19:45
No ja. In kaj je lepšega, če si mlad fant dobi izkušeno žensko, ki ga bo pravilno usmerila v svet sexa, zabave in sexa?
shark77
# 07.12.2018 ob 22:33
V obraz je še vedno luštna, samo škoda kaj si je naredila z rokami, zgledajo kot v kakšni grozljivki.., eni hočejo biti frajerji s tatooji, potem pa pretiravajo in izgledajo kot oglasni panoji na mestnih avtobusih.
Kazalo