Helena in Tim se razhajata. Foto: EPA
Helena in Tim se razhajata. Foto: EPA

Predstavnik Carterjeve je za ameriški People povedal, da sta se Tim in Helena sporazumno razšla pred časom, ostajata pa še naprej prijatelja, skupaj bosta vzgajala tudi svoja otroka - enajstletnega Billyja in sedemletno Nell. "Radi bi, da v tem času spoštujete njuno zasebnost in zasebnost njunih otrok," je igralkin predstavnik še sporočil medijem.

56-letni Burton in osem let mlajša Carterjeva sta se spoznala leta 2001 med snemanjem filma Planet opic, takrat je tudi vzniknila ljubezen med njima. Po tem sta skupaj nastopila v več filmih, kot so Charlie in tovarna čokolade, Sweeney Todd: Hudičev brivec, Alica v čudežni deželi in Temne sence ... Leta sta se soočala z vprašanji, zakaj se ne poročita, zvezdnica filmov o Harryju Potterju pa je v intervjuju za Interview povedala, da sta enostavno prelena, da bi se poročila.

Nenavaden par
Čeprav je njune ljubezni konec, pa bosta zvezdnika najverjetneje še naprej skupaj sodelovala pri filmskih projektih. Helena je v preteklosti povedala, da ne bi nikoli zavrnila Timovih vlog, ampak ne zaradi tega, ker je njen dragi, temveč zato, ker je filmski genij.

Vsaj na videz sta zvezdnika imela veliko skupnega - bizaren smisel za modo in nekonvencionalen pristop k filmski umetnosti, nenavadno pa je tudi njuno življenjsko okolje. Živita namreč v ločenih hišah v britanski prestolnici, ki pa sta med seboj povezani s skrivnim hodnikom.