Cooper že ves čas podpira demokrate. Foto: Reuters
Cooper že ves čas podpira demokrate. Foto: Reuters

Republikanci niso bili najbolj zadovoljni, ko so med znanimi obrazi, ki podpirajo Hillary Clinton, zagledali Cooperja. Do zdaj so bili namreč trdno prepričani, da je republikanec. Do takšnega zaključka so prišli po ogledu filma Ostrostrelec (American Sniper), ki ga je Clint Eastwood posnel po istoimenski avtobiografiji Chrisa Kyla.

Cooper je v filmu namreč upodobil elitnega pripadnika voda Tjulnji Kyla, ki velja za najsmrtonosnejšega ostrostrelca v ameriški zgodovini: udeležil se je štirih misij v Iraku in ubil 255 ljudi. Za svoje uboje se nikoli ni opravičeval, saj se mu je ubijanje zdelo "zabavno", vse do svoje smrti je ostal velik zagovornik nošnje orožja in seveda republikanec.

Šlo je zgolj za vlogo
A očitno se mnogi ne morejo sprijazniti, da je bila to za Cooperja zgolj vloga in je v resničnem življenju popolnoma drugačen od Kyla. Cooper nikoli ni bil republikanec, že leta 2008 je denarno podprl kampanjo Hillary Clinton, aktivno je podpiral tudi zdravstveno reformo Obamacare, prav tako ni ljubitelj orožja, še poroča CNN.

Nekateri podporniki republikancev so zato že pozvali k bojkotu Cooperjevih filmov, veliko pa je svoje razočaranje izrazilo tudi na Twitterju. "Bradley Cooper podpira Hillary? Zame je mrtev" in "Kako je Bradley Cooper lahko demokrat? Saj je vendar igral Chrisa Kyla" sta zgolj dva primera, objavljena na družbenem omrežju.

Seveda so omenjene objave hitro naletele na posmeh: "Bradley Cooper ni Chris Kyle. Prav tako Mark Ruffalo ne zraste in ne postane zelen, ko se razjezi."