Slavni režiser se je s podobnima tožbama soočal že leta 2014. Foto: Reuters
Slavni režiser se je s podobnima tožbama soočal že leta 2014. Foto: Reuters

Domnevna Singerjeva žrtev, Cesar Sanchez-Guzman, v tožbi trdi, da se je incident zgodil na zabavi, ki je leta 2003 potekala na jahti v okolici ameriškega mesta Seattle. Singer naj bi takrat 17-letnega Sanchez-Guzmana povabil na ogled jahte, ki je bila v lasti "premožnega investitorja". Oddaljila sta se od preostalih gostov, nato pa naj bi v odmaknjeni sobi Singer mladoletnika najprej prisilil v oralni seks, pozneje pa še posilil.

Kot še navaja tožba, naj bi Singer Sanchez-Guzmanu takrat dejal, da je hollywoodski producent, ki mu lahko pomaga pri igralski karieri – a le pod pogojem, da dogodka ne omeni nikomur. Ob tem naj bi ga opozoril, da lahko v nasprotnem primeru najame ljudi, ki so sposobni uničiti njegov ugled.

Režiserjev odvetnik Andrew Brettler je v izjavi za javnost povedal, da Singer "kategorično zanika obtožbe in da se bo pred njimi branil do konca". Kot poroča Los Angeles Times je Brettler zagrozil tudi s protitožbo v Singerjevem imenu.

Podobni tožbi že leta 2014
To sicer ni prvič, da se 52-letni Singer sooča z obtožbami o spolnih zlorabah mladoletnih fantov. Leta 2014 sta bili proti njemu vloženi dve ločeni tožbi, ki sta ga obtoževali spolnega napada in posilstva dveh fantov – en dogodek naj bi se zgodil na Havajih, drugi pa v enem izmed londonskih hotelov.

Obe tožbi sta skupaj s Singerjem bremenili še Garyja Goddarda, prav tako hollywoodskega producenta in režiserja. Tudi Goddard se je pred nedavnim znova soočal z očitki o spolnih zlorabah, vendar tudi on vse obtožbe vztrajno zanika.

Singer je tožbe iz leta 2014 označil za "bolno in sprevrženo izsiljevanje", njegovi odvetniki pa so trdili, da gre za neutemeljene obtožbe. Tožbi proti obema režiserjema sta bili pozneje prostovoljno umaknjeni.

Prekinjeno sodelovanje
Filmski studio Fox je že v ponedeljek prekinil sodelovanje s Singerjem, ki je režiral nastajajoči film Bohemian Rhapsody. Predstavniki studia sicer niso jasno navedli, zakaj so z režiserjem prekinili sodelovanje. Sporočili so le, da je snemanje filma "zaradi nepričakovane nedosegljivosti Bryana Singerja" prekinjeno. Režijo biografske drame o glasbeni skupini Queen je po Singerju prevzel Dexter Fletcher.