Rob med sestrami v srečnejših časih Foto: E!
Rob med sestrami v srečnejših časih Foto: E!
In Rob s sestro Khloe v zadnjih mesecih, ko je z ostalo družino pretrgal vse stike. Foto: AP
S Khloe leta 2012 Foto: AP

Rob, ki se je še ne tako dolgo nazaj redno pojavljal v resničnostnem šovu Kardashiani (Keeping Up With the Kardashians), je predmet številnih špekulacij in natolcevanj vse odkar je lani dramatično, v zadnjem hipu, preskočil veliko poroko sestre Kim in Kanyea Westa v Firencah (bojda zato, ker se je zredil in ni hotel biti na družinskih fotografijah), nato pa še družinski božič.

Kaj veliko pojasnil družina, ki ji sicer ni težko s širno javnostjo deliti dobesedno vsega (vključno s podrobnostmi o spolnem življenju), ni dala, o Robu pa se je slišalo zgolj, da se je zelo zredil (v zadnjem letu za 50 kilogramov) in da "ima težave".

Črna ovca
Zdaj so Kardashianove v zadnji epizodi šova le razkrile malce več o nenadni odsotnosti "črne ovce" družine. Mlajši brat Kim, Khloe in Kourtney ter starejši polbrat Kylie in Kendall v zadnjih mesecih Khloine hiše, kamor se je zatekel, praktično ne zapušča, izprazni ves njen hladilnik in se prepušča skrbi njene služinčadi; z družino je pretrgal vse stike, vsak teden pa zapravi nepredstavljive količine denarja še celo več od svoje bolestno zapravljive mame Kris.

"Obveščajo me, da zapravlja veliko, da se zapira v sobo in da sploh ne prihaja več ven," potoži Kris Jenner. "Skrbi me, kaj se dogaja."

Kris, Kim in Kourtney so se za Roba zatekle celo po profesionalno pomoč, saj Kris meni, da bi njen sin lahko umrl, če ne stori "česa drastičnega". Khloe, ki si je bila z Robom vedno najbliže, se zdi še najbolj pretresena nad bratovim propadanjem. "Zapustiš vsako ustanovo, kamor te odpeljemo, kaj je torej pravi način? Samo sprejmi že j***o pomoč!" se joka Khloe Robu po telefonu.

Manj posluha do bratovih težav ima Kim, ki bi ga raje vrgla iz hiše in mu preklicala kreditne kartice. "Kralj izgovorov", mu pravi. Morda je za tak pristop krivo tudi to, da je Rob pred dnevi na Instagramu objavil bizaren zapis ob fotografiji okrvavljene Rosamund Pike iz trilerja Ni je več, kjer ona igra psihopatko, je zapisal: "To je moja sestra Kim, kuzla iz Ni je več."

Slaba plat slave
Rob Kardashian pač kvari podobo popolne, natrenirane, operirane, popravljene in glamurozne družine, vsaj v tistih redkih trenutkih, ko ga paparaci ujamejo v trenirkah, razvlečenih majicah, kapici in vsak teden z nekaj kilogrami več, medtem ko sestre objavljajo samovšečne kopalnične "selfieje".

Kardashiani so institucija. Institucija, ki služi milijone zgolj in samo s svojo podobo in znamko. In od te institucije imajo, kot piše Washington Post, korist vsi, razen Rob, ki je postal nedvomno najbolj tragična figura v najbolj slavoželjni ameriški družini. Rob se v zadnjem letu dni tako vztrajno izogiba kameram in pozornosti, kot jih njegove sestre in njegova mama obupno iščejo, njegova stiska pa je za gledalce edini resni opomnik, da so tudi Kardashiani samo ljudje.

Roba naj bi sicer zelo prizadela očetova smrt ko je Krisin nekdanji soprog Robert Kardashian umrl, je bilo Robu 16 let, izgube očeta pa naj ne bi nikdar zares prebolel.