Roberto Carlos je nadvse uspešno nogometno kariero sklenil leta 2015. Foto: EPA
Roberto Carlos je nadvse uspešno nogometno kariero sklenil leta 2015. Foto: EPA

O rojstvu hčerke Marine se je pohvalil na družbenih omrežjih, gre pa za drugo hčer iz zadnjega nogometaševega zakona z Mariano Lucon in Manuela se je tako razveselila sestrice.

Ob tem ima Carlos tri otroke iz prvega zakona - hčerki Roberto in Giovanno ter sina Roberta Carlosa Jr., iz svojih preostalih zvez pa še štiri sinove - Carlosa Eduarda, Christopherja, Juniorja in Luca.

Dolga in uspešna kariera
Roberto Carlos je nadvse uspešno nogometno kariero sklenil leta 2015. Med drugim je igral za Inter, Real Madrid, Fenerbahče.

Za brazilsko reprezentanco je od leta 1992 do 2006 igral na kar 125 tekmah in dosegel 11 zadetkov. Za selecao je igral na treh svetovnih prvenstvih, leta 1998 je igral v finalu, leta 2002 pa je bil med zmagovalci. Na zadnjih dveh SP-jih je bil izbran v najboljšo enajsterico prvenstva.

Največje klubske uspehe je dosegel z Realom iz Madrida, s katerim je v enajstih letih trikrat osvojil Ligo prvakov. Večinoma je igral na levem bloku v obrambi, vendar je bil pogosto tudi v napadu, kjer se je med drugim odlikoval po izjemnih in močnih prostih strelih.