Igralko boste lahko v seriji Hiša iz kart gledali tudi v peti sezoni. Foto: Reuters
Igralko boste lahko v seriji Hiša iz kart gledali tudi v peti sezoni. Foto: Reuters

"Dejala sem, da želim enako plačilo kot Kevin. Obstaja zelo malo filmov in serij, kjer so moški in ženske enakopravni. Zdaj je Hiša iz kart postala ena izmed njih," je dejala v govoru za fundacijo Rockefeller.

Wright ima v seriji glavno vlogo že od začetka leta 2013, nastopala pa je v vseh 52 epizodah. Poleg tega je pri nekaj delih prevzela celo režisersko taktirko, poroča Telegraph.

"Pregledala sem statistične podatke in moj lik je bil nekaj časa celo bolj priljubljen od njegovega. Zato sem bila kar neposredna. Ali dobim enako plačilo ali pa se s tem obrnem na javnost. In dosegla sem enakopravnost," je dodala v pogovoru o spolni neenakosti.

Družina ima močan vpliv na igralsko kariero
Glede na poročila iz leta 2014 je Spacey dobil več kot 443.000 evrov za posamezno epizodo serije. Robin Wright pa je po podatkih Forbesa za Hišo iz kart v lanskem letu zaslužila nekaj več kot 5,5 milijona evrov, kar je približno 420.000 za posamezno epizodo.

Občutek je imela, da je njena kariera v devetdesetih precej trpela zaradi rojstva dveh otrok, ki jih je ima z nekdanjim možem Seanom Pennom. "Ker nisem ves čas delala, si nisem ustvarila dobrega plačilnega okvirja. Če tega ne zgradiš dobro, enostavno nisi več v igri. Postaneš igralec B-kategorije," je dodala.

"Nisem bila vredna toliko, kot bi bila s štirimi filmi letno. Ko sta recimo Nicole Kidman in Cate Blanchett ogromno delali, sem jaz vzgajala otroke. Zdaj ko se poskušam vrniti nazaj, sem pa že občutno starejša in zaradi tega tudi manj vredna."