Zlatan Ibrahimović prihaja v Brazilijo? Foto: Facebookov profil Zlatana Ibrahimovića
Zlatan Ibrahimović prihaja v Brazilijo? Foto: Facebookov profil Zlatana Ibrahimovića
Legendarni nogometaš Denilson se je prav tako pridružil spletni kampanji #vemibra. Foto: YouTube

Ibra si je premislil po ogledu spletne kampanje VemIbra (Pridi, Ibra), v kateri poleg brazilskih zvezdnikov in "navadnih" ljubiteljev nogometa sodelujejo tudi zdajšnji in nekdanji brazilski nogometaši, kot so Ronaldo, Denilson, Bebeto, Vampeto in Dani Alves. Vsi skupaj pozivajo enega najboljših nogometašev, naj se vkrca na letalo in naj se udeleži svetovnega prvenstva, ki se začne naslednji mesec.

Šved z bosanskimi koreninami je novembra po neuspešno opravljenih kvalifikacijah za SP razžalostil številne ljubitelje nogometa z izjavo, da SP 2014 zaradi njegove odsotnosti ne bo vredno ogleda: "SP brez mene ni vreden ogleda."

32-letni nogometaš Paris Saint-Germaina si je po moledovanju Brazilcev očitno le premislil, kar je sporočil prek svojega Twitterja in Facebooka. Objavil je svojo fotografijo z dopusta, pripisal pa je: "Brazilija! Videti je, da bom moral spremeniti svoje načrte za počitnice."

Pridi, Ibra!
Nogometaš Barcelone Dani Alves svojega športnega kolega s pesmijo vabi, naj pride na največji dogodek leta, nekdanji nogometni zvezdnik Vampeta pa je razočaran: "Na žalost Švedske ne bo na SP, zato pridi vsaj ti v Brazilijo." Denilson Zlatanu vabi s tem, da ima brazilski slog igranja nogometa in da mora priti na svetovni pokal.

Brazilski glasbenik in voditelj Felipe Andreoli konča video s prošnjo vsem navijačem, naj jim pomagajo širiti povabilo: "Mi že imamo svoje vstopnice, zdaj tukaj potrebujemo le še Ibra."

Ali se bo Šved udeležil že uvodne tekme na SP-ju med Brazilijo in Hrvaško 12. junija v Sao Paolu, bo znano že čez en mesec.