Na zlatih globusih je bila oblečena v obleko Daniela Musta in Michaela Costella. Foto: Reuters
Na zlatih globusih je bila oblečena v obleko Daniela Musta in Michaela Costella. Foto: Reuters
Gabourey Sidibe
Gabourey Sidibe se ne da zlobnim pripombam. Foto: Reuters
Igralka na Berlinalu leta 2011. Foto: EPA

Zvezdnica filma Precious, znana po svojem sarkastičnem smislu za humor, ima že kar nekaj izkušenj, ko gre za brezčutno razpravljanje o njeni teži.

Na najnovejše zlobne komentarje se je igralka odzvala prek Twitterja v svojem slogu, zlobnim jezikom, ki so komentirali njen videz na zlatih globusih, pa je odgovorila na najboljši mogoč način: "Zaradi njih sem jokala na zasebnem letalu, ki me je peljalo na sanjsko delo."

Vedno optimistična in skromna igralka, ki se, kot sama pravi, danes v svoji koži počuti odlično, je v enem izmed preteklih intervjujev dejala: "Ko sem bila stara 21 ali 22 let, sem sklenila, da ni vredno živeti, če nisi zadovoljen sam s sabo, tako da sem storila vse korake, da sem dojela, kako ljubiti sam sebe in kako postati samozavesten."

Na vprašanje, kako se je spremenila v teh štirih letih, kolikor je minilo od njene prelomne vloge v filmu Precious, je Sidibijeva v intervjuju za Parade odgovorila: "Vedno manj se ukvarjam s tem, da bi bila všeč ljudem. Rojena sem bila za igralko. Ne zanima me, ali sem ljudem privlačna ali ne na zaslonih. Nisem zaradi tega postala igralka. Z vsako novo vlogo postajam boljša."

Dekle, prenehaj. Hollywood je prekrut!
Številni so ji zaradi odvečnih kilogramov napovedovali zaton kariere po Precious. Igralec John Cusack ji je dobronamerno svetoval, naj preneha igrati, saj je svet igralstva (pre)trd oreh, še toliko bolj, če nisi "popoln". V medijih se je oglasil tudi razvpiti radijski voditelj Howard Stern, ki je igralki svetoval, naj shujša, sicer bo umrla, dodal pa je: "To je najbolj ogromno temnopolto dekle, kar sem jih kdaj videl ... nikoli več ne bo igrala v nobenem filmu." Njihove napovedi in opozorila se niso uresničili, Sidibijeva je vztrajala, s svojim nespornim igralskim talentom ji je uspelo ostati in obstati v krutem Hollywoodu, čeprav ne ustreza njegovim idealom.

Vloga najstnice v filmu Precious, ki jo vse življenje spolno in fizično zlorabljajo, ji je leta 2010 celo prinesla nominacijo za oskarja za glavno žensko vlogo. V zadnjih letih je nastopila v številnih filmih, kot so Yelling to the Sky in Seven Psychopaths ter Tower Heist, videli smo jo tudi v seriji The Big C, aprila lani pa je "podpisala" še pogodbo za televizijsko serijo American Horror Story.

Prav optimizem je Sidibejevi pomagal do uspeha v poslu, ki se osredotoča na zunanjo lepoto, saj se je igralka že pred časom odločila, da bo zadovoljna z osebo, ki jo vidi v ogledalu. "To je bil dolg prehod," je povedala. "Hvaležna sem, da mi je uspelo, saj se s tem ukvarja toliko ljudi - lepih ljudi, čudovitih ljudi. Ne zavedajo se, da so čudoviti, in to je žalostno. Vesela sem, da sem ena izmed ljudi, ki se v svoji koži počutijo čudovito."