Arnie poskuša oprati svoje ime. Foto: EPA
Arnie poskuša oprati svoje ime. Foto: EPA

V knjigi Total Recall: My Unbelievably True Life Story (Popolni spomin: Moja neverjetno resnična življenjska zgodba), ki bo izšla naslednji mesec, je Schwarzenegger priznal, da je leta želel verjeti, da otrok, ki ga je leta 1997 rodila njegova hišna pomočnica Mildred Baena, ni njegov. Vendar mu je deček z leti postajal vse bolj podoben, zato si ni več mogel zatiskati oči.

Svoj skok čez plot je tako moral priznati tudi ženi Marii, s katero sta dan po koncu njegovega mandata kot guvernerja Kalifornije obiskala zakonskega svetovalca, a je Shriverjeva vseeno zahtevala ločitev. Arnie je v avtobiografiji zapisal, da bi ženi moral svojo napako priznati že prej, vendar je resnico potlačil globoko vase, tako da mu ni bilo treba na to misliti vsak dan.

Igralec je v knjigi opisal tudi, da se je njegov skok čez plot zgodil v hiši za goste, medtem ko je bila njegova žena na počitnicah. Ker je spoznal, da je spočel otroka, je gospodinja obdržala svojo službo, tako da jo je Arnie finančno podpiral in imel stvari ves čas pod nadzorom. Maria ga je sicer pred leti že vprašala, ali je otrok njegov, a je takrat vse zanikal.

Z (iskreno?) izpovedjo Schwarzenegger poskuša izboljšati svojo javno podobo, piše The Telegaph. Knjiga, ki bo izšla 1. oktobra, bo sicer opisovala celotno Arnoldovo popotovanje od avstrijskega bodibilderja do svetovne slave in razkrila precej podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja, seveda pa največ zanimanja sproža ravno poglavje o njegovem nezakonskem sinu Josephu.