Igralec se je precej vživel v vlogo motivacijskega govorca. Foto: Youtube
Igralec se je precej vživel v vlogo motivacijskega govorca. Foto: Youtube

Na spletu se je pojavil nenavadni motivacijski govor, ki ga je LaBeouf posnel skupaj s študenti londonske univerze Fine Arts v okviru študijskega projekta. V 31-minutnem videu, ki nosi naslov #INTRODUCTIONS, LeBeouf postreže z agresivnim motivacijskim govorom.

"Samo naredite to," glasno ponavlja v kamero. "Ne pustite, da sanje ostanejo sanje. Včeraj ste rekli, da boste vse naredili jutri. Samo naredite. Uresničite svoje sanje, samo naredite," veleva v videoposnetku.

Projekt je še ena izmed postaj v popotovanju zvezdnika franšize Transformerji, da se iz hollywoodskega akcijskega junaka prelevi v umetnika. Prvi korak na tej poti je naredil leta 2014, ko je spremenil ime svojega profila na Twitterju na "meta-modernist performance art". Le nekaj dni za tem se je sprehodil po rdeči preprogi Berlinskega filmskega festivala s kartonasto vrečko na glavi. Na njej pa je pisalo: "Nisem več slaven."

Razvpito dejanje z vrečko je pozneje predstavljal v eni izmed losangeleških galerij, kjer je v sklopu umetniškega nastopa preživel pet dni v majhni sobi s papirnato vrečko na glavi in vabil ljudi, da se družijo z njim. V pisnem intervjuju za Dazed Digital je pozneje izjavil, da ga je neka ženska posilila, medtem ko ga je dekle Mia Goth čakalo pred vrati, a ni vedelo, kaj se dogaja na drugi strani.