Jaycee je prvi od dveh otrok filmskega zvezdnika Jackieja Chana. Foto: EPA
Jaycee je prvi od dveh otrok filmskega zvezdnika Jackieja Chana. Foto: EPA

Policisti so pri igralcu Jayceeju Chanu našli nekaj več kot sto gramov droge, prav tako pa je test pokazal, da je 31-letni igralec užival marihuano. Na preizkusu je bil pozitiven tudi 23-letni tajvanski filmski zvezdnik Ko Chen Tung, bolj znan kot Kai Ko. Koja in Chana je policija pridržala.

Velik vpliv na mlade
Junija je kitajski predsednik Ši Džinping napovedal, da se bodo oblasti še posebej posvetile boju proti mamilom. S tem ko so aretirali sina najslavnejšega kitajskega igralca, kitajske oblasti jasno sporočajo, da mamil ne bodo dopuščale. Oblasti so se za aretacijo mladeničev odločili tudi zato, ker ima vedenje zvezdnikov velik vpliv na oboževalce.

23-letni tajvanski igralec in pevec Ko Chen Tung je leta 2011 prejel najvišjo filmsko nagrado na Kitajskem. "Zelo slabo se počutim, saj sem naredil veliko napako," je za kitajsko televizijo svoje početje obžaloval Ko.

Početje Jayceeja Chana pa še ni komentiral njegov oče, 60-letni hollywoodski zvezdnik. Jackie je že odpotoval v Peking, kjer naj bi se podrobneje seznanil s sinovo aretacijo.