Wenston je medije presunil s svojo novo podobo. Foto: AP
Wenston je medije presunil s svojo novo podobo. Foto: AP
Sin Nicolasa Cagea je polnil naslovnice rumenih medijev zaradi svojih izpadov, ko je bil star 20 let. Foto: AP
Wenston se je z Danielle poročil leta 2013 v Londonu. Dva dneva pred poroko pa je Danielle izvedela, da je noseča. Foto: AP

Najstarejši sin hollywoodskega zvezdnika Nicolasa Cagea in Christine Fulton je začel polniti rumene medije pred štirimi leti, ko so ga policisti kar dvakrat aretirali zaradi nasilja nad tedanjo ženo Nikki Williams. Potem ga je do krvi pretepel njegov osebni trener, mediji pa so incident opisali kot "nenavaden".

"Alkohol je postal mora," je priznal Cage. Spil je tudi po 30 piv na dan, temu pa je dodal še zaboj vina ali žganih pijač. Enkrat, ko je začel mešati alkohol s tabletami, je mislili, da si bo kmalu "skopal svoj grob". Alkohol je začel zlorabljati, ker je iskal načine, kako zapolniti praznino, ki je nastala že v otroštvu. Kot je pripovedoval sam, je zelo trpel, ko sta se v mladih letih ločila starša.

Zatekel se je k umetnosti - začel je snemati neodvisne filme in ustvarjati glasbo. Postal je 'frontman' black metalske skupine Eyes of Noctum in kasneje iznašel nekaj, kar je poimenoval "ghost metal". "Black metal sem našel, ko sem brskal po spletu. Še preden sem se dobro zavedal, sem se pri 17 letih sprehajal po Norveški s fanti. Bil sem počaščen. Celo svoj 18. rojstni dan sem praznoval tam. Praznovali smo tri dni, ampak spomnim se le prvih 24 ur," je pred leti razlagal Weston.

Oče ga je pri glasbeni karieri zelo podpiral, toda to je bil še en korak stran od njegove mame. Negativno energijo je usmerjal v glasbo. Toda po obdobju v Eyes of Noctum (skupina je razpadla zaradi različnih pogledov članov na ustvarjanje) je spoznal, da ne more ubežati samemu sebi. "Vem, da sem bil med odraščanjem privilegiran - lahko sem potoval in pil modrosti iz krajev, ki sem jih obiskal," se je spominjal otroških dni.

Drug zakon, drugo življenje
Hollywood si ga je zapomnil kot belopoltega metalca z dolgimi črnimi lasmi, toda življenje se mu je spremenilo, ko je spoznal svojo drugo ženo Danielle. Lani sta postala prvič starša. In prav sin Lucian Augustus Coppola Cage je po besedah Westona spremenil njegovo življenje.

"Rešil mi je življenje. Kombinacija Danielle, Luciana in mojega očeta v življenju, je razlog, zakaj sem še tu," je dejal za revijo People. Weston se je očetu nedavno pridružil na premieri filma The Runner in bil deležen več pozornosti kot 51-letni Nic.