Bo Miley prisluhnila nasvetom starejše kolegice? Foto: EPA/Reuters
Bo Miley prisluhnila nasvetom starejše kolegice? Foto: EPA/Reuters
Sinead O'Connor
Sinead si je glavo pobrila, ker ni želela, da jo ocenjujejo na podlagi videza. Foto: EPA

Po tem, ko je Miley Cyrus svoj videospot za pesem Wrecking Ball primerjala z ikoničnim Nothing Compares 2 U, je obnašanje trenutno najbolj obrekovane pevke komentirala tudi irska glasbenica.

Miley je opozorila, da jo bodo ljudje v glasbeni industriji le izkoristili, in to na prefinjen način - tako, da bo sama mislila, da si želi tega, kar zahtevajo od nje. Zato bo propadla in takrat se nihče več ne bo zmenil zanjo, uživali bodo daleč stran na svojih jahtah, ki so si jih kupili z denarjem, ki so ga zaslužili s prodajanjem Mileyjinega telesa. "Ne živi v iluziji. Vsi si te želijo, ker služijo s tvojo mladostjo in lepoto. To pa jim uspeva le zato, ker si premlada in ne vidiš pasti šovbiznisa," je nadaljevala Sinead.

20-letna Miley se je sicer že večkrat primerjala z irsko pevko, med drugim je za revijo Rolling Stone dejala, da je navdih za svojo podobo (s tem je mislila predvsem na kratko pričesko) našla v Sinead. Izkušenejša zvezdnica pa jo je pri tem opomnila, da njuni razlogi za kontroverzen videz niso enaki: "Svoj videz sem izbrala z namenom, da nasprotujem glasbeni založbi. Takrat so me spodbujali, da počnem enake stvari, kot jih zdaj počneš ti. Želela sem, da me ljudje sodijo na podlagi mojega talenta in ne na podlagi mojega videza."

Za Miley sicer le pohvale
46-letna Sinead v pismu kolegice sicer ni kritizirala, ampak ji je podelila številne komplimente. Zapisala je, da ima Miley dobre pesmi in dovolj talenta, da se ji ni treba slačiti. "Dolgoročno ti bo le škodovalo, da se pustiš izkoriščati," meni O'Connorjeva in dodaja, da Cyrusova s tem, ko se slači, ljudem sporoča, da naj jo cenijo zaradi njenega seksapila in ne zaradi njenega talenta, s tem pa ne dela usluge ne sebi ne mladim dekletom, ki v njej vidijo vzornico.

Pevka legendarne uspešnice Nothing Compares 2 U je bila sicer v preteklosti tudi sama velikokrat kontroverzna. Na odru se sicer ni slačila, je pa med drugim leta 1992 v oddaji Saturday Night Live raztrgala fotografijo nekdanjega papeža Janeza Pavla II. in s tem pritegnila veliko pozornosti medijev. Kot pa trdi sama, je želela s svojimi dejanji vedno nekaj sporočiti.

Miley se na pismo za zdaj še ni odzvala. Trenutno je namreč osredotočena na svoj dokumentarni film z naslovom Miley Cyrus: The Movement, ki je bil pred kratkim premierno prikazan na glasbeni televiziji MTV. V njem namigne, da je na podelitvi MTV-jevih videonagrad sprva želela nastopiti zgoraj brez, a ji organizatorji niso dovolili.