Igralec, ki se ga številni spomnijo iz filmov o Transformerjih, je bil med drugim zaradi podobnih razlogov kot aretiran tudi leta 2014. Foto: Reuters
Igralec, ki se ga številni spomnijo iz filmov o Transformerjih, je bil med drugim zaradi podobnih razlogov kot aretiran tudi leta 2014. Foto: Reuters
Shia LaBeouf ima že dalj časa ambicije, ki segajo onkraj igralskega poklica. Premiero von Trierjeve Nimfomanke je na primer spremenil v svoj lastni performans in z vrečko na glavi razglasil, da "ni več slaven". Foto: Reuters

Aretacija je bila rezultat LeBeoufovega neprimernega obnašanja. Sredi pohajkovanja po mestu Savannah v zvezni državi Georgia je ustavil naključnega mimoidočega in policista ter ju prosil za cigareto. Ker je nista imela, ju je igralec verbalno napadel. "Na ulici se je pred ženskami in otroki začel vulgarno izražati," so zapisali v policijskem poročilu po poročanju spletne strani Rolling Stone.

Po pozivu policista, da zapusti območje, je postal še bolj agresiven. In ko ga je policist poskušal aretirati, je zbežal v bližnji hotel. Na koncu so ga aretirali v avli, v kateri je razgrajal pred prihodom policistov.

V videoposnetku, ki ga je objavila spletna stran TMZ, je razvidno, da se je LeBeouf spravil predvsem na temnopolto policistko: "Imaš predsednika, ki se mu j**** zate in obtičala si na policiji, ki se ji j**** zate. Hočeš aretirati belce, ki jim je mar? Ki te prosijo za cigareto." V ječi je preživel sedem ur, nato pa po plačilu varščine odkorakal domov. Toda sledil je buren odziv javnosti.

"Počutim se popolnoma osramočeno zaradi svojega obnašanja in ne iščem opravičil zanj," je zapisal 31-letni igralec na Twitterju. "Želim se iskreno opravičiti policiji ter se jim zahvaliti za njihovo delo. Popolnoma se zavedam svojega neprimernega obnašanja. Moje nespoštovanje do avtoritete je težavno, celo uničevalno," je še zapisal nekdanji zvezdnik Transformerjev.

Ob tem pa je zapisal, da je dosegel dno. "Že dolgo se borim z odvisnostjo in delam vse na tem, da bom spet trezen. Upam, da mi boste lahko odpustili za moje napake," je še zaključil igralec.