Poroka Matta Damona in Luciane Bozzan Barroso leta 2005 je bila bolj skromna, zato pa je bila obnovitev njunih poročnih zaobljub toliko bolj razkošna. Foto: EPA
Poroka Matta Damona in Luciane Bozzan Barroso leta 2005 je bila bolj skromna, zato pa je bila obnovitev njunih poročnih zaobljub toliko bolj razkošna. Foto: EPA

Odločila sta se, da bosta zase ter za svoje družinske člane in prijatelje za nekaj dni najela kar ves počitniški sklop Sugar Beach, kar pa je pomenilo, da bosta morala kar globoko seči v denarnico. Tamkajšnji mediji so tako zapisali, da je 42-letni igralec za najem celotnega kompleksa in osebja odštel skoraj milijon dolarjev, je poročala revija People.

Toda Damonova velikodušnost ni tako zelo presenetljiva, saj z Luciano nista imela razkošne poroke. Spoznala sta se leta 2003 v Miamiju, kjer je on snemal film Stuck on You, ona pa je kot natakarica stregla v enem izmed tamkajšnjih lokalov. Čez dve leti sta se poročila na civilnem poročnem obredu v New Yorku, ki pa mu ni sledila večja poročna zabava.

Zato sta se zdaj odločila za večje razkošje, skupaj z njima so na Karibe odpotovale tudi njune tri hčerkice in Lucianina iz prejšnjega razmerja, tam pa so se jima pridružili tudi številni sorodniki in prijatelji, med katerimi sta bila tudi zvezdniška zakonska para Ben Affleck in Jennifer Garner ter Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones.

Ob sončnem zahodu in v soju bakel
Matt in Luciana sta si poročni zaobljubi izmenjala ob sončnem zahodu, ženin je nosil obleko kožne barve in japonke, nevesta je bila oblečena v dolgo obleko krem barve z okrasnim kovinskim pasom, tudi hčerke Isabella, Gia, Stella in Alexia pa so nosile oblekice nežne krem barve, ki so se ujemale z materino.

Odtenke krem in slonokoščene barve je nosilo tudi vseh 50 gostov, ki so bili po 15-minutnem obredu povabljeni na plažo, osvetljeno z baklami, kjer jih je pričakal slovesni sprejem z znamenitimi karibskimi koktajli.