Katy Perry ni uspelo prepričati redovnic, da bi ji dale blagoslov za nakup nekdanjega samostana. Foto: EPA
Katy Perry ni uspelo prepričati redovnic, da bi ji dale blagoslov za nakup nekdanjega samostana. Foto: EPA

31-letna pevka je lani vrgla oko na nekdanji samostan Loz Feliz v Kaliforniji, za posest s tremi hektarji je ponudila 14,5 milijona ameriških dolarjev, sestala pa se je tudi s skupino redovnic, ki o živele tam.

Zagotovila jim je, da želi tam živeti z mamo in babico, na vrtu piti zeleni čaj in z meditacijo "najti sebe".

A pevka, ki se je podpisala pod uspešnico I Kissed a Girl, dveh redovnic ni prepričala. 77-letna Rita Callanan je junija v pogovoru za Times povedala, da je živahno mlado pevko poiskala na spletu, njeni videospoti pa ji niso bili niti najmanj všeč.

Nadškofija in sosedi nasprotovali hotelu
Redovnici sta zato sprejeli ponudbo restavratorke Dane Hollister, ki je za posest ponudila milijon dolarjev več kot pevka, a vmešal se je losangeleški nadškof, saj za prodajo ni bilo pridobljeno njegovo soglasje.

Hollisterjeva je namreč nameravala nekdanji samostan spremeniti v butični hotel, obnovitvena dela je tudi že začela, kar pa je močno razburilo sosede.

Sodnica Stephanie Bowick se je s škofom strinjala in odločila, da je nadškofija tista, ki mora odobriti vsak posel s to nepremičnino, saj redovnice niso lastnice.

Nadškofija je Perryjevi že dala zeleno luč, da nekdanji samostan postane njeno zasebno domovanje, pevkina ponudba za nakup pa bo morala počakati še na odobritev Vatikana.