Sofia se redno uvršča na sezname najlepših žensk na svetu, sodi pa tudi med najvplivnejše Latinoameričanke. Foto: Reuters
Sofia se redno uvršča na sezname najlepših žensk na svetu, sodi pa tudi med najvplivnejše Latinoameričanke. Foto: Reuters
Julianne Marguiles
Marguilesova je nedavno prejela emmyja za najboljšo igralko v glavni vlogi. Foto: Reuters

42-letna igralka, ki od leta 2009 na malih zaslonih upodablja Glorio Delgado-Pritchett, je lani zaslužila kar 37 milijonov dolarjev (28 milijonov evrov) in s tem krepko prehitela tekmice. Na drugem mestu se je s 13 milijoni dolarjev v enem letu znašla Mariska Hargitay iz NBC-jeve serije Zakon in red, na tretjem pa je Kaley Cuoco-Sweeting iz Velikih pokovcev, ki je svoj račun obogatila za 11 milijonov dolarjev.

Ni ji težko
Lestvico je tradicionalno sestavila revija Forbes, ki je ob objavi seznama zapisala, da "pri 42 letih zvezdnica Sodobne družine ostaja na vrhu predvsem zaradi premišljenih poslovnih odločitev". Ob televizijskem delu ima Vergara kup reklamnih pogodb, saj je svoje ime in obraz posodila podjetjem za prodajo pijač, kozmetike in oblačil, soustanovila pa je tudi marketinško podjetje Latin World Entertainment. Če vemo, da vsak del Sodobne družine traja 22 minut, lahko preračunamo, da je Vergara za vsako minuto plačana skoraj 15.000 dolarjev (okoli 11.000 evrov).

50-letna Hargitayeva nastopa v nadaljevanki, ki ima trenutno izmed vseh, ki jih še vedno snemajo, najdaljšo zgodovino. Za en posneti del zasluži še več kot Sofia - 450.000 dolarjev (342.000 evrov), a ima manj postranskih poslov. Med deseterico so se uvrstile še nagrajenka z emmyjem, 48-letna Julianna Margulies iz CBS-ove serije Dobra žena, ki je v enem letu zaslužila enako kot Ellen Pompeo, zvezdnica zdravniške serije Talenti v belem, in 32-letna Cobie Smulders iz humoristične serije Kako sem spoznal vajino mamo. Omenjena trojica je v 12 mesecih zaslužila deset milijonov dolarjev.

Kot običajno so pri Forbesu upoštevali obdobje od lanskega do letošnjega junija, vsi zneski pa so bruto, torej pred plačilom davkov. Seznam je narejen na podlagi plačila za televizijsko vlogo ter drugih pogodb.

Zgovoren pa je še en podatek - deset najbolje plačanih televizijskih igralk je skupaj zaslužilo 140 milijonov dolarjev (106 milijonov evrov), deseterica njihovih najbolje plačanih desetih kolegov pa kar 214 milijonov dolarjev (162 milijonov evrov).