O slavnostnih dogodkih na rdečih preprogah je dejala: 'Od sedmih zvečer do polnoči ste zvezda večera in vsi vas fotografirajo, nato pa se vsa pravljica v hipu razblini.' Foto: EPA
O slavnostnih dogodkih na rdečih preprogah je dejala: 'Od sedmih zvečer do polnoči ste zvezda večera in vsi vas fotografirajo, nato pa se vsa pravljica v hipu razblini.' Foto: EPA
Catherine Deneuve
Do danes je ohranila zvezdniški status. Foto: EPA

71-letna legendarna igralka je pred začetkom 68. filmskega festivala v Cannnesu, ki ga bo odprl njen zadnji film La Tete haute, z novinarji delila svoj pogled na stanje v svetu zabave.

Dejala je, da sta informacijska doba in razmah družbenih medijev lahko pogubna za današnje zvezde: "Selfiji in družbena omrežja so smrt za filmske zvezde. Zvezdnik je nekdo, ki mora ostati skrivnosten in javnosti ponuditi le drobce iz svojega življenja. A v današnjem času za vsakega človeka v vsakem trenutku vemo, kje je in kaj počne. Priča smo stalnim vdorom v njihova življenja, a tudi sami to hočejo," je dejala Catherine Deneuve.

"Ne potrebujem telefona, da večerja z menoj"
Moti jo tudi kup slavnih ljudi, ki jih na družbenih omrežjih spremlja na milijone sledilcev, a v življenju niso naredili še pravzaprav nič. Sama ima zato do tehnologije zadržan odnos. "Mobitel je sicer zelo praktičen, toda če ga ne potrebujem, ga izključim. Nobene potrebe ni, da bi telefon z menoj večerjal. Krasno je, da lahko z njim fotografiraš, sovražim pa selfije in nenehno osveževanje statusa. To vse tako zbanalizira," je povedala francoska diva. "Vse skupaj deluje, kot da ne živimo lastnega življenja. Ta ideja, da sami sebe opazujemo, kako nekaj počnemo, ne da bi stvari dejansko preizkusili, je grozljiva," je še prepričana.

Francoska igralka, ki je zaslovela po vsem svetu, je bila vrsto let muza oblikovalca Yvesa Saint Laurenta, poleg tega pa je bila tudi obraz najslavnejših francoskih modnih imen - parfuma Chanel No. 5, kozmetičnega velikana L'Oreal in potovalnih kovčkov Louis Vuitton, leta 1986 pa je predstavila tudi svojo dišavo z imenom Deneuve.