Štiri od petih članic (manjka Victoria Beckham) leta 2013 na premieri muzikala Viva Forever, ki temelji na njihovi glasbi. Foto: Reuters
Štiri od petih članic (manjka Victoria Beckham) leta 2013 na premieri muzikala Viva Forever, ki temelji na njihovi glasbi. Foto: Reuters
Spice Girls
Spice Girls je med zvezde izstrelil singl Wannabe, ki je izšel leta 1996. Foto: EPA

Geri Horner (nekoč Halliwell), Melanie Brown in Emma Bunton te dni preživljajo v studio Play Deep v Londonu, kjer snemajo nove skladbe za album, ki naj bi izšel do konca leta. Mineva namreč 20 let od izdaje singla Wannabe, ki je peterico - poleg omenjenih še Melanie Chisholm in Victorio Beckham (takrat še Adams) - izstrelil med zvezde.

Trojica naj bi tako že posnela nekaj popolnoma novih skladb, a podrobnosti glede albuma in koncertne turneje, ki naj bi prihodnje leto potekala na obeh straneh Atlantika, za zdaj ostajajo skrivnost.

Zgolj njihove avtorske pesmi
Še največ je pred kratkim v pogovoru za časopis The Mirror razkrila Mel B - ko je beseda nanesla na besedila njihovih pesmi, je dejala: "Zanimivo, v tistem obdobju so vsi mislili, da nam pesmi pišejo drugi, ampak v resnici smo jih pisale same. Tudi zato smo dobile vse tiste nagrade - ker so pesmi prišle iz naše notranjosti. In da lahko storimo nekaj podobnega ob 20-letnici, je zares sanjsko."

"Odločile smo se: Če se lotimo tega, se bomo lotile po svoje, od začetka. Zato smo zdaj veliko v stikih, ves čas si pišemo in se pogovarjamo," je še dodala Scary Spice.

Mel B je na svojem Instagramu objavila fotografije trojice v snemalnem studiu, s čimer je potrdila namigovanja o nastajanju novega albuma, svoje pa je dodal še producent Eliot Kennedy, ki je s Spice Girls sodeloval pri nastajanju albuma Spice World leta 2007, ko je na Twitterju zapisal: "No, to je pa dan, vreden vpisa v zgodovino. Kot da ne bi minilo 20 let. Res pravo prijateljstvo! Uspešnica."

Victoria in Mel C prezaposleni
A tokratni poskus oživitve najuspešnejše ženske zasedbe vseh časov ni popoln - sodelovanju sta se namreč odpovedali Victoria Beckham in Mel C. Prva je preveč zaposlena s svojim modnim imperijem, vrednim 300 milijonov ameriških dolarjev, poleg tega pa trenutno promovira novo linijo ličil Estee Lauder, druga pa se je odločila posvetiti svoji samostojni karieri.

Znano je, da so članice zasedbe že večkrat poskušale oživiti skupino, ki se je za (prvi) premor vzela leta 2000, po izdaji tretjega albuma Forever - leta 2007 so tako organizirale veliko turnejo z naslovom Vrnitev Spice Girls, ki je doživela neverjeten uspeh. Vstopnice za prvi koncert turneje v Londonu so na primer pošle v 38 sekundah. Znova so se nato zbrale skupaj leta 2012 za muzikal Viva Forever in slovesnost ob koncu poletnih olimpijskih iger, ki so tistega leta bile v Londonu.

And I say oohhhh LALA

A photo posted by Mel B (@officialmelb) on May 11, 2016 at 6:48am PDT