Svojci in prijatelji so se z majico poklonili Heathu Ledgerju. Foto: Facebook heath ledger.au
Svojci in prijatelji so se z majico poklonili Heathu Ledgerju. Foto: Facebook heath ledger.au
Majica
Ves zbrani denar od prodaje majic bodo dali v dobrodelne namene. Foto: Facebook heath ledger.au

Na majico je natisnjena fotografija Ledgerja, ki pozira z rolko v rokah na losangeleški obali. Fotografijo so posneli leta 2004, isto leto, ko je igralec snemal film režiserja Anga Leeja Brokeback Mountain, ki je pozneje požel lep uspeh.

"Heath je oboževal skejtanje, tako da je želel posneti fotografijo njegovega priljubljenega konjička. Bil je lep dan, ki si ga bom za vedno zapomnil. Takrat smo ga ob obali na skejtu vlekli z avtomobilom, ki je vozil 64 kilometrov na uro. Bil je neverjeten dan," se je fotograf Ben Watts (je starejši brat hollywoodske igralke Naomi Watts) spomnil dne, ko so posneli fotografijo.

Naveza Watts-Ledger
Izkupiček od prodaje majic bodo dali v dobrodelne namene. Majico sta skupaj ustvarila Watts in Ledgerjeva sestra Elana Rosa, ki se ukvarja z modnim oblikovanjem. Z majico so se želeli pokloniti Ledgerju in njegovi ljubezni do majic: "Imel je tudi svojo linijo majic, tako da sem prepričan, da bi bil vesel nad končnim izdelkom."

Za majico morate odšteti 110 ameriških dolarjev, denar pa bodo podarili Heathovim priljubljenim dobrodelnim organizacijam, med drugim bodo podeljevali štipendije pomoči potrebnim študentom.

Pet let od smrti nadarjenega igralca
Avstralec je umrl 22. januarja 2008. Star je bil 28 let. Preiskava je pokazala, da je umrl zaradi prevelikega odmerka zdravil na recept. Več o Heathu si lahko preberete tukaj.