Collins je priznal, da je nadlegoval tri dekleta. Foto: Reuters
Collins je priznal, da je nadlegoval tri dekleta. Foto: Reuters

V izjavi za ameriški People je dejal: "Pred 40 leti sem storil nekaj hudo narobe, kar zelo obžalujem," je začel svoje kesanje 67-letni igralec, ki je dodal, da si vse od takrat prizadeva za to, da bi se odkupil za svoja dejanja. Collins priznava, da je zlorabil tri dekleta (stara so bila med 11 in 13) med letoma 1973 in 1994, vse od tega leta pa ni nikoli storil ničesar podobnega, še pravi.

Igralec je v izjavi zapisal še, da je stopil v stik z eno izmed žrtev in se ji opravičil za storjeno, ampak šele po tem, ko je izvedel, da bi njegovo dejanje lahko pustilo travmatične posledice na žrtvah. Z drugima dvema dekletoma, danes že odraslima ženskama, še ni stopil v stik.

Zaradi zastaranja primerov Collinsa ne bodo sodno preganjali.

Videoposnetek medijem posredovala Collinsova žena?
Oktobra je v ameriške medije pricurljal avdioposnetek iz leta 2012, na katerem zvezdnik nanizanke Sedma nebesa (v njej je igral Erica, glavo družine Camden in dušnega pastirja v izmišljenem mestu Glen Oak v Kaliforniji) med pogovorom s psihologom in ženo Faye Grant prizna spolno nadlegovanje.

Posnetek je nastal leta 2012, ko sta Collins in Grantova še poskušala rešiti zakon, a so bile razlike očitno le prevelike, saj sta se maja 2012 razšla, igralka pa je nato oktobra lani tudi uradno vložila zahtevek za ločitev. V njem je zahtevala tudi visoko mesečno preživnino in polovico njegovega premoženja - kot ji po kalifornijskih zakonih pripada. Skoraj sočasno so začeli domnevno Collinsovo pedofilijo preiskovati tudi policisti, zato jim je Grantova (vsaj tako trdi) predala obremenilni posnetek.

Collinsovi odvetniki so Fayevo obtožili, da je TMZ-ju sama poslala posnetek, saj je želela od že skoraj nekdanjega moža poleg preživnine in odpravnine izsiliti še na milijone dolarjev. Grantova in njena ekipa odvetnikov sta navedbi odločno zanikali to in zatrdili, da so posnetek predali le preiskovalcem, nikakor pa ne medijem.

Le nekaj ur po tem, ko je TMZ objavil posnetek, so Collinsa odpustili z njegovega najnovejšega projekta, snemanja filma TED 2.