Vstopnice za muzikal je možno dobiti že za 55 dolarjev, seveda pa so naprodaj še dosti dražje karte. Foto: EPA
Vstopnice za muzikal je možno dobiti že za 55 dolarjev, seveda pa so naprodaj še dosti dražje karte. Foto: EPA

Pesmi, ki jih je nekdanji pevec zasedbe The Police napisal za muzikal, so sicer izšle že septembra lani, zaznamuje jih orkestralna glasba in mnogo nenavadnih instrumentov, med njimi tudi melodeon in pipe.

Muzikal je 63-letni Sting premierno prikazal 10. junija v čikaškem gledališču Bank of America Theatre, zdaj pa je "Poslednja ladja", muzikal o kolapsu ladjedelniške industrije v severni Angliji, priplula v New York.

Sting je razkril, da je navdih za skladanje glasbe našel v svojem otroštvu, ki ga je v britanskem Wallesendu preživljal v 80. letih minulega stoletja. To obdobje je med drugim pomembno zaznamoval padec ladjedelniške industrije v tem mestu. Muzikal je tako postavljen v pevčev rojstni kraj, vendar pa zgodba ni avtobiografija, pravi skladatelj.

Predstavo, ki govori o izgubi in opuščanju, je režiral Joe Mantello, dramsko besedilo sta napisala John Logan in Brian Yorkey, pod koreografijo se je podpisal Steven Hoggett, glavne vloge pa so prevzeli Michael Esper, Rachel Tucker, Jimmy Nail, Fred Applegate, Aaron Lazar, Sally Ann Triplett in Collin Kelly-Sordelet.