Scott postaja vedno pogostejši gost rdečih preprog. Foto: EPA
Scott postaja vedno pogostejši gost rdečih preprog. Foto: EPA
Scott Eastwood
Scott s svojo polsestro Alison. Foto: EPA
Scott Eastwood
Scott svoje moči usmerja v igralsko kariero. Foto: Reuters

Scott je sad ljubezni med Clintom in stevardeso Jacelyn Reeves. Čeprav je odraščal na hollywoodskih gričih, njegovo srce pripada plaži. "Odrasel sem na kalifornijski plaži in Havajih, zato imam precej 'aloha' duha v sebi," pravi zase.

Postal je gost rdečih preprog (nazadnje je bil opažen ta teden na premieri komedije Warm Bodies) in za sabo ima že lep spisek vlog na IMDb-ju. Med drugim je zaigral ob očetu v Gran Torinu (podpisan z materinim priimkom Reeves) in Nepremagljivem. "Oče snema filme z isto ekipo že več kot 30 let. Vsakič ko se zberemo na enem mestu, smo kot velika družina. Toda snemanje z očetom je malo nenavadno, kajti še vedno je moj oče. Toda to moram postaviti ob stran in se osredotočiti na delo."

Tako v biografski drami Nepremagljiv kot v drami Gran Torino je zaigral manjši vlogi, ki sta mladega igralca uvajali v svet hollywoodskega igralstva. A na svoj račun je prišel pred kratkim z večjo vlogo v grozljivki Teksaški pokol z motorko 3D. "Ko so me poklicali, najprej nisem želel sprejeti vloge. Nisem ljubitelj grozljivk - vsa kri in drobovina sta strašljivi. Toda scenarij je bil izjemen - imel je zgodbo."

Letos ga čaka še ena velika premiera za prihajajoči film The Perfect Wave. "Vloga deskarja je bila pisana na mojo kožo, saj sem tudi v resnici deskar. Vse življenje že lovim valove."

Izkušnje nabiral ob očetu
Mladi Eastwood pravi, da si je precej igralskih izkušenj pridobil že med odraščanjem na snemalnih prizoriščih ob svojem očetu. "Če nisem bil v šoli, sem bil na njegovih snemanjih ... Moral sem se naučiti, kako zaslužiti za vsakdanji kruh. To je bila dobra izobrazba. Ne želiš biti samo 'sin', ampak hočeš biti del ekipe," je nekoč dejal Scott za Yahoo. Poleg igralstva je tudi lastnik enega izmed barov v San Diegu. "Vse se vrti okoli rokenrola, glasbe v živo in alkohola," pojasnjuje sam.

Čeprav ga do pobiranja oskarjev kot za šalo (kakor je to počel njegov 82-letni oče) čaka še dolga pot, je dejstvo, da postaja vedno bolj prepoznaven igralski obraz v Hollywoodu.