Christopher O'Neill je na veliko navdušenje vseh zbranih pred cerkvijo svoji novopečeni ženi, švedski princesi Madeleine, kar trikrat dal poljub. Foto: Reuters
Christopher O'Neill je na veliko navdušenje vseh zbranih pred cerkvijo svoji novopečeni ženi, švedski princesi Madeleine, kar trikrat dal poljub. Foto: Reuters

30-letna princesa Madeleine, ki je v svojih 20 zaslovela kot prava "žurerka", je postala gospa Christopher O'Neill. Njen novopečeni mož, 38-letni newyorški bankir, je bil rojen v Veliki Britaniji, kjer je odraščal, ima pa tudi ameriško državljanstvo.

Odklonil je kraljevi naziv, ki bi ga lahko pridobil s poroko, saj bi moral v tem primeru postati švedski državljan.

Madeleine živi v New Yorku
Monarhija je na Švedskem precej priljubljena, a Madeleine tako ali tako živi v New Yorku, kjer dela za dobrodelno organizacijo, namenjeno otrokom, ki jo je ustanovila njena mati, kraljica Silvija.

Princesa, ki je četrta kandidatka za švedski prestol - ima starejšo sestro Victorio in brata Carla Philipa, v vrsto za nasledstvo pa se je ob rojstvu februarja lani "vrinila" še Victoriina hči Estelle -, si je naklonjenost rojakov zagotovila, potem ko je leta 2010 prekinila zaroko z dolgoletnim fantom, za katerega se je izkazalo, da jo je varal.

Trije poljubi za Madeleine
Nevesta je nosila obleko Valentino z dolgo vlečko, poročno slavje pa kljub skoraj 500 povabljencem ni niti približno tako razkošno kot poroka princese Victorie iz leta 2010, saj Madeleine ni prestolonaslednica, hkrati pa gre za zasebno poroko, za katero bo kralj stroške pokril iz lastnega žepa.

Po obredu in salvah iz 21 pušk je mladoporočeni par kočija odpeljala na banket, ki ga gostita princesina starša. Še pred tem pa sta s svojo sproščenostjo navdušila množico, ki se je oborožena s fotoaparati in švedskimi zastavicami zbrala pred cerkvijo, saj je Christoper svoji ženi dal kar tri precej dolge poljube na usta.

Množica je to sprejela z glasnim odobravanjem, komentatorji pa so takoj ugotovili, da so bili precej pristni, ne pa "kisli" kot je bil poljub monaškega kneza Alberta in kneginje Charlene ali pa "sramežljivi" kot tista dva, ki ga je britanski princ William dal svoji Kate.