Kim je Swiftovo med drugim obtožila, da se je znova postavila v položaj žrtve. Foto: Reuters
Kim je Swiftovo med drugim obtožila, da se je znova postavila v položaj žrtve. Foto: Reuters
Kanye West, Taylor Swift
Kanye West in Taylor Swift sta bila še lani "najboljša prijatelja". Foto: Reuters

Posledica "vojne" s Kim Kardashian West in Kanyejem Westom je tudi vedno večji val kritik na račun ene izmed največjih zaslužkaric v industriji. A platforma Instagram je kot nalašč ravno zdaj razvila posebno orodje za znane osebe, ki jim omogoča neposredno brisanje kritik.

Tako Swiftovi ni treba brisati vsakega komentarja posebej (kot morajo to početi vsi drugi uporabniki), temveč jih lahko izbriše tudi tisoče hkrati, poroča The Times.

Čeprav predstavniki Instagrama pravijo, da orodje ni bilo razvito posebej zanjo, pa je vseeno ravno ona ena izmed prvih, ki so ga lahko preizkusili. "Ves čas se trudimo, da bi imeli naši uporabniki čim bolj pozitivno izkušnjo," so v izjavi zapisali predstavniki podjetja, ki je trenutno v lasti Facebooka.

"Tokrat se osredotočamo na orodja, ki bi uporabniško izkušnjo občutno izboljšala za tiste, ki se ponašajo z najvišjim številom sledilcev." Taylor sicer na tej lestvici zaseda drugo mesto - več sledilcev ima zgolj Selena Gomez.

Swiftova zadnje čase polni medije predvsem zaradi spora z dvojcem Kimye, ki ga je sprožila Westova skladba Famous. Pevka je trdila, da ni poznala besedila pesmi ter da ga ni niti odobrila. Temu je sledila skoraj takojšnja replika Kim Kardashian, ki je na spletu objavila posnetek telefonskega pogovora med Swiftovo in Westom - pogovarjata pa se ravno o besedilu skladbe.

Kardashianova je ob posnetek zapisala celo vrsto emotikona, ki upodablja kačo. In ravno to uporabniki v znak neodobravanja zadnje časa največkrat komentirajo pod fotografije Taylor Swift. Instagramovo orodje pa ji bo omogočilo, da bo brez pretiranega truda vse takšne komentarje hitro izbrisala ter javnosti predstavila točno takšno podobo sebe, kot si želi.