Ivanka Trump se pogosto zadržuje v očetovem Trump Towerju, kjer novoizvoljeni predsednik vodi svojo tranzicijsko ekipo do selitve v Washington. Foto: Reuters
Ivanka Trump se pogosto zadržuje v očetovem Trump Towerju, kjer novoizvoljeni predsednik vodi svojo tranzicijsko ekipo do selitve v Washington. Foto: Reuters
Justin Massler je bil leta 2012 spoznan za krivega hujšega nadlegovanja. Foto: AP

Aretacija se je zgodila že 29. novembra, a je TMZ novico objavil šele zdaj.

Massler, ki trpi za shizofrenijo, je prejšnji mesec pobegnil iz psihiatrične ustanove v Nevadi, kmalu za tem pa se je pojavil v New Yorku. Njegov brat ga je namestil v hotelski sobi v neposredni bližini Trump Towerja (bojda povsem po naključju in ne namerno), tajna služba pa ga je v hotelu tudi aretirala in ga odpeljala v bolnišnico Bellevue, kjer ostaja na opazovanju.

34-letni Massler hčerko novoizvoljenega ameriškega predsednika zalezuje že dobrih šest let, za svojo obsesijo pa krivi "vesoljce".

"Čudaška" pisma in darilca
Leta 2010 je zagrozil, da se bo ubil v trgovini, ki prodaja Ivankino linijo nakita, nato pa je celo kupil 800 dolarjev drage uhane, ki jih je oblikovala Ivanka, in zahteval, da ji jih dostavijo. "Povejte ji, da so od nekega tipa po imenu Justin Massler, ki ji je napisal malce noro, čudaško zalezovalsko pismo, ki ji ga izročite z uhani," je poslal po e-pošti napotke Ivankinim podrejenim.

35-letna Trumpova je leta 2011 zaradi Masslerja zaprosila za nalog o nepribliževanju, prestopnik pa še vedno prestaja pogojno kazen iz obsodbe iz leta 2012, ko je pred sodiščem priznal, da Ivanko že dve leti bombardira s tviti, e-pošto, SMS-sporočili in srhljivimi videoposnetki, med drugim z enim, na katerem je polit s krvjo. Sodnik ga je obsodil na šestmesečno zaporno kazen in pet let pogojne.

Aretacija se je zgodila v času, ko je ozračje v New Yorku precej razgreto zaradi poostrenega varovanja družine Trump in z njim povezanih stroškov.

Glede na to, da Ivanka s soprogom Jaredom Kushnerjem igra eno ključnih vlog v Trumpovi tranzicijski ekipi, ameriški mediji špekulirajo, da bi nekdanja manekenka, danes pa uspešna poslovna ženska, v Washingtonu lahko prevzela vlogo, ki bi močno spominjala na tisto, ki jo običajno opravlja prva dama. Melania Trump naj bi namreč še vsaj leto dni s sinom Barronom ostala v New Yorku, saj noče, da bi sredi šolskega leta zamenjal šolo.