New York letno obišče kar 55 milijonov turistov. Koliko novih bo privabila Taylor? Foto: EPA
New York letno obišče kar 55 milijonov turistov. Koliko novih bo privabila Taylor? Foto: EPA

24-letna zvezdnica je odraščala v Nashvillu (Tennessee), vendar pa je dolgo sanjarila o selitvi v veliko jabolko: "Vsako jutro sem se zbudila z občutkom, ki mi je pravil, da moram v New York. New York me je privlačil kot magnet. Sprva sem se bala tega svetlega, drznega in glasnega mesta, zdaj pa vem, da moram teči k takšnim stvarem," razlaga pevka v promocijskem videu.

O svojem najljubšem mestu je Taylor posnela tudi pesem z naslovom Welcome to New York, veliko jabolko pa je bilo tudi navdih za njen novi album 1989. "Tukaj se toliko dogaja, toliko zgodb vidiš. To mi je precej pomagalo pri ustvarjanju mojega novega albuma, na katerega sem zelo ponosna."

Pevka v promocijskih filmih razloži tudi nekatere lokalne izraze, kot je na primer bodega (manjša trgovinica, ki je odprta tudi ponoči), in pripoveduje o življenju v New Yorku, čeprav je tam doma šele kratek čas. Prav zaradi tega je zanimivo, da so se pri turistični organizaciji NYC & Company odločili za Taylor, saj Newyorčani le težko novega priseljenca sprejmejo "za svojega". Morda bi bila bolj logična izbira Jay-Z in Alicia Keys, ki sta domačine osvojila s pesmijo Empire State of Mind, vendar očitno želijo privabiti predvsem mlajšo populacijo turistov.