Ted Ligety je sinovo rojstvo takole oznanil na Instagramu. Foto: Instagram
Ted Ligety je sinovo rojstvo takole oznanil na Instagramu. Foto: Instagram

32-letni specialist za veleslalom je namreč v petek na svojem profilu na Instagramu objavil fotografijo, na kateri z ženo in novorojenim sinom uživajo v zasluženem počitku, poleg pa pripisal: "Čas za družinski počitek. Tako zelo te imava rada, Jax. 28. 6. 17." Iz tega gre sklepati, da je se Jax rodil v sredo.

Konec aprila je dvakratni olimpijski zmagovalec (v alpski kombinaciji leta 2006 in veleslalomu leta 2014) in štirikratni svetovni prvak v pogovoru za ameriško televizijo KUTV dejal, da se mu zdi to, da bo kmalu postal oče, "precej nadrealistično". "Težko si sam sebe predstavljam v tej vlogi, a mislim, da noben novopečeni očka ne ve, kaj ga čaka, dokler otrok dejansko ne pride na svet in ga primeš v svoje naročje."

Ted in 32-letna komunikologinja Mia sta se sicer poročila 26. julija leta 2015 v domačem Park Cityju v Utahu.

Očka postal tudi Nyman
Nekaj tednov prej pa se je potomstva razveselil še ena ameriški smučar, Steven Nyman, ki je v začetku junija postal oče deklice. Tudi on je novico oznanil z ljubko fotografijo na Instagramu, ob kateri je pripisal: "Uau! Absolutno neverjetno! Njena mama je bil tako močna med porodom, da se obe počutita fantastično. 3.714 gramov, 53 centimetrov! 6. 6. 17. Brez imena Nyman je prišla na svet."

Family nap time. We love you so much, Jax. #6/28/17 #daddysboy

A post shared by Ted Ligety (@ted_ligety) on Jun 29, 2017 at 3:27pm PDT