Dr. Dre se je v nedavnih intervjujih opravičil za pretekla dejanja. Foto: EPA
Dr. Dre se je v nedavnih intervjujih opravičil za pretekla dejanja. Foto: EPA
false
Dre je izid filma izkoristil tudi za predstavitev svojega novega albuma - prvega po petnajstih letih. Foto: EPA

Med najglasnejšimi žrtvami sta se znašli novinarka Dee Barnes in nekdanja pevka r'n'b-ja Michel'le, s katero je bil Dre nekaj časa celo zaročen. Prav izid avtobiografijskega filma je bil povod, da sta se dekleti oglasili, saj so ustvarjalci iz njega izbrisali skoraj vse slabe plati raperja.

Obtožbe so šle tako daleč, da se je moral Dr. Dre javno opravičiti. "Pred 25 leti sem bil mlad mož, ki je pil preveč. Ujet sem bil v svetu, ki mu nisem bil dorasel. Toda zavedam se, da to ni opravičilo za moja dejanja," je avgusta dejal raper za New York Times.

Poudaril je, da je poročen že 19 let in da vsak dan išče načine, kako bi postal boljši mož. "Delam vse, da ne bom nikoli več podoben tistemu moškemu," je še dodal Dr. Dre. V obrambo se mu je postavilo celo podjetje Apple, kjer Dre po prodaji podjetja Beats dela kot svetovalec. "Dre se je opravičil za napake, ki jih je naredil v preteklosti, in dejal, da ni več isti človek. Verjamemo v njegovo iskrenost," so zapisali.

Toda leporečje vseh ni prepričalo. Michel'le je za spletni portal VladTV dejala, da se je sprijaznila s tem, da njegovo nasilje ni vključeno v film. "Zakaj bi me Dre vključil? Bila sem le tiho dekle, ki jo je pretepal in ukazoval, naj sedi in drži jezik za zobmi," je dejala nekdanja pevka.

V jutranji oddaji The Breakfast Club je bila na to še bolj nazorna. "Ko sem od njega dobila prvo črno oko, sva ležala skupaj v postelji. On je jokal in tudi sama sem, ker sem bila v šoku in bolečini. Ne vem, zakaj je on jokal, toda rekel mi je, da mu je zelo žal. To je bilo tudi prvič in zadnjič, da mi je to rekel. Potem pa je še dodal, da me nikoli več ne bo udaril v oko," je še dejala nekdanja pevka.

Žrtve želijo opozoriti na preteklost
Še ostrejša je bila Barnesova. Ta je v esej, objavljen na spletni strani Gawker, strnila spomine na zabavo ob izidu albuma iz leta 1991. Takrat jo je Dre domnevno poskušal poriniti po stopnicah, jo davil in jo zrušil na tla kopalnice. Barnesova in Dre sta spor rešila zunaj sodišč, a raper je vseeno odslužil dve leti pogojne kazni. A vseeno novinarka vztraja, da njuna zgodba ni primerna za film.

"Resnica je preveč grda za širše občinstvo. Ne želim podoživeti svojega pretepa z Drejem ali njegovega z Michel'le. Toda želim, da se nanje opozori, saj so se zgodili," je dejala Barnesova. Seznam deklet, s katerimi naj bil Dre fizično obračunaval, je po besedah Barnsove še daljši.