Igralca je v Iron Manu nadomestil Don Cheadle. Foto: EPA
Igralca je v Iron Manu nadomestil Don Cheadle. Foto: EPA
Robert Downey Jr.
Downey Jr. naj bi obrnil hrbet Howardu. Foto: Reuters

Tako vsaj pravi igralec Terrence Howard, ki smo ga videli le v prvem delu filmske franšize.

44-letni igralec, znan po svojih vlogah v filmih, kot sta Iron Man in Ray, je v oddaji Watch What Happens Live dejal, da je glavni zvezdnik priljubljene filmske franšize Iron Man kriv, ker ni več del filmske ekipe.

Terrence, ki ga je v drugem delu Iron Mana nadomestil Don Cheadle, je dejal, da so mu za nastop v drugem delu ponudili veliko manj denarja, kot je bilo obljubljeno, krivec za to pa naj bi bil prav Robert Downey jr.

"Izkazalo se je, da je oseba, ki sem ji jaz pomagal postati Iron Man, ko je prišel čas, da se dogovorimo za nadaljnje sodelovanje, vzela denar, ki je bil namenjen meni, in me na ta način izrinila s filmskega seta," je v oddaji potožil Terrence in dodal, da so bili z ustvarjalci filma dogovorjeni, da za vsak del posebej dobi določeno plačilo, zataknilo pa se je že pri drugem delu: "Prišli so k meni in mi rekli: 'Ponujamo ti le osmino plačila prvotno dogovorjenega zneska, saj menimo, da bo drugi del uspešen s tabo ali brez tebe."

Howard je takoj zatem poklical Roberta, da ga seznani z dogajanjem, a mu ta ni odgovarjal na telefonske klice kar tri mesece. Na vprašanje voditelja oddaje, kako se zdaj razumeta s prijateljem pa je igralec, ki je trenutno polno zaposlen s promoviranjem svojega najnovejšega filma Best Man Holiday, v šaljivem tonu odgovoril: "Ah, rad ga imam. Naj ga Bog blagoslovi."