Škrbavost je preteklost, Tiger v  Arizoni že kaže svoje zobe. Foto: Reuters
Škrbavost je preteklost, Tiger v Arizoni že kaže svoje zobe. Foto: Reuters
Tiger Woods
Spomin na 19. januar in njegov nenavadni videz v Cortini, ko je presenetil Lindsey ob proslavljanju rekordne 63. zmage v svetovnem pokalu. Foto: EPA

Zvezdniški igralec golfa bo nastopil na svojem prvem turnirju sezone, Phoenix Opnu, na pripravah pa fotografom ni ušlo, da je njegov nasmešek znova brezhiben. Kot je znano, naj bi Američanu zob izbil neprevidni snemalec, ki je po tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo, na kateri je presenetil svoje dekle Lindsey Vonn, hitel k zmagovalnemu odru. Organizatorji v Italiji so sicer zatrdili, da je imel Tiger okoli sebe kup varnostnikov, varovali pa so ga tudi policisti, in da niso bili obveščeni o nikakršnem incidentu, a Američan je v Scottsdalu prvič podrobno opisal pripetljaj. In vztrajal pri svoji zgodbi.

"Na smučanju ni veliko temnopoltih, veste"
Najprej je pojasnil, zakaj si je čez obraz nadel nenavadno masko z okostnjakom: "Lindsey je zmagala in želel sem se ji približati. Še vedno sem čez obraz nosil masko, zato me nihče ni prepoznal. Želel sem se pomešati med množico in biti neopažen, ker, saj veste, na smučarskih tekmah ni ravno veliko temnopoltih moških. To je bil moj motiv za masko." Dodal je, da je motiv na maski iz videoigre Ghost Recon, ki jo rad igra.

Nato pa je prešel k opisu incidenta, ki se je končal z izbitom zobom: "Pogledal sem navzdol in pred menoj so klečali snemalci. Želel sem slikati Lindsey, ki je objemala druge tekmovalke. Nekatere so še smučale, a jasno je bilo, da je zmagala. Nato je neki moški s kamero na rami nenadoma vstal in me udaril naravnost v usta. En zob mi je le odkrušil - ta je bil k sreči implantant, drugi zlomil. Še bolj sem se pokril z rutko, da ne bi bila kri povsod. A je bila."

Nadaljeval je: "O, Jezus, pot domov je bila prava zabava. Nisem mogel jesti. Nisem mogel niti piti, dokler nisem obiskal ortodonta. ki mi je namestil nadomestni zob. A z ničemer se nisem smel dotakniti zoba. Celo dihanje me je bolelo, saj je z vsakim dihom zrak prišel do živca. Zob je bil še živ, ko se je odlomil." Še isto jutro po prihodu v ZDA je tako obiskal specialista, ki mu je zobe popravil, Tiger pa je pripovedovanje o dogodku končal z besedami: "Očitno bo to leto res zabavno ..."