Poljub za zmagovalko. Foto: AP
Poljub za zmagovalko. Foto: AP
Woods pod krinko v Cortini. Foto: AP

Presenečenje je bilo popolno in Vonnova je še z večjim veseljem proslavila svojo 63. zmago v svetovnem pokalu, s katero je zdaj dokončno zrušila rekord legendarne Avstrijke Annemarie Moser Pröll.

30-letna Američanka, ki se je na zmagovita pota vrnila po hudi poškodbi kolena, je sproščena po včerajšnji izenačitvi rekorda z zajetno prednostjo v cilju ugnala Avstrijko Anno Fenninger in Tino Weirather iz Liechtensteina, v izteku pa jo presenetil še Woods, s katerim sta si takoj padla v objem.

"Saj ni res! Ne morem verjeti, da si prišel," je ob pogledu na Woodsa vzkliknila Vonnova, ki je dejala, da si res ni mislila, da bo prišel v Italijo glede na to, da je bil še dan prej na Floridi. "Vsa moja družina je tu in nisem si mislila, da je lahko še bolje kot včeraj, a zdaj, ko je prišel še Tiger, je preprosto neverjetno."

In še: "Neverjetno je. Upala sem, da bo prišel, a trenira. Pred njim je turnir. Nikdar ne bi pričakovala, da se bo pojavil, a mi veliko pomeni. Dober fant je."

Lindsey, ki je bila med letoma 2002 in 2007 poročena z nekdanjim ameriškim smučarjem Thomasom Vonnom, je s Tigerjem skupaj skoraj dve leti.

Na turnir brez zoba?
A prav vse vseeno ni šlo po načrtih - Tiger je namreč na tekmi ostal brez sprednjega zoba, potem ko ga je s kamero po nesreči zadel neprevidni snemalec. Pa že zdaj Woods ni bil največji ljubitelj sedme sile in kamer.

Kot je sporočil Woodsov agent Mark Steinberg, je do neljubega pripetljaja prišlo med podelitvijo nagrad, ko so se pod stopničkami nagnetli predstavniki medijev, "storilec" pa je planil proti odru, se naglo obrnil in pri tem izbil Woodsu zob. Slednji je nato v ciljni areni ne prav nasmejan paradiral z rutko z mrtvaško glavo, s katero si je zakrival obraz.

Steinberg ni povedal, kdaj bodo Woodsu zob zamenjali, se pa 39-letni golfist na tekmo vrača prihodnji teden v Phoenixu.