Taylor Swift ima za seboj že burno ljubezensko življenje. Potem ko se je zaljubila v pevca skupine One Direction (in ga pozneje pustila) Harryja Stylesa, je zdaj že pri šestem (zvezdniškem) fantu. Foto: EPA
Taylor Swift ima za seboj že burno ljubezensko življenje. Potem ko se je zaljubila v pevca skupine One Direction (in ga pozneje pustila) Harryja Stylesa, je zdaj že pri šestem (zvezdniškem) fantu. Foto: EPA
Taylor Swift
Swiftova je na propadlo zadnjo ljubezensko zvezo namignila - po mnenju številnih medijev - med njenim letošnjim nastopom na grammyjih. Med skladbo We Are Never Getting Back Together je vmes spregovorila tudi v angleškem naglasu, kar so številni označili za njen odziv na razpadlo zvezo s pevcem skupine One Direction Harryjem Stylesom. Foto: Reuters
Tina Fey in Amy Poehler
Tina Fey in Amy Poehler obžalujeta, da Swiftova ni znala sprejeti šale. Foto: YouTube

Oglasila se je, češ da je posebno mesto v peklu za ženske, ki ne podpirajo drugih žensk.

Feyeva in Poehlerjeva nista potrebovali veliko časa za odziv na komentar Swiftove v intervjuju za Vanity Fair. Njun skupni sklep je bil: "Nauči se sprejeti šalo, Taylor!"

Izmenjavo besed po tabloidih med pevko in humoristkama je sprožila šala na račun Swiftove in 24-letnega sina Michaela J. Foxa med enim izmed dialogov med voditeljicama večera. "Veš kaj, Taylor Swift, izogibaj se sina Michaela J. Foxa," se je pošalila Feyeva. "Ali pa napadi," jo je dopolnila Poehlerjeva. "Ne, potrebuje malce časa zase, da spozna samo sebe," je sklenila skeč Feyeva.

23-letnica, ki je postala ljubljenka rumenih revij prav zaradi svojih nesrečnih ljubezenskih avantur, ki jih rada ovekoveči v svojih skladbah, si je mesto na naslovnicah prislužila s citiranjem Madeleine Albright (mislijo, ki jo je Swiftova prevzela od Katie Couric): "Obstaja posebno mesto v peklu za ženske, ki ne pomagajo drugim ženskam." Njen komentar je letel naravnost na zvezdnici iztekle serije 30 Rock in še vedno dejavne Parks and Recreation.

41-letna Poehlerjeva se je na komentar Swiftove odzvala z malce obžalovanja in humorja: "Au, hudo mi je, da je razočarana," je izjavila za Hollywood Reporter. "Sem feministka in ona je mlado in talentirano dekle. Če vse to upoštevamo, ne mislim, da bom šla zaradi tega v pekel, ampak zaradi drugih stvari. Večinoma zaradi dolgočasnih davčnih zadev."

Humoristki nista upali na takšen odziv pevke
Leto dni starejša Feyeva je bila ob tem še slikovitejša. "Mislila sem, da če že kdo, se bo na naju razjezil James Cameron," je dejala za ET in dodala: "Nisem pričakovala takšnega odziva." Humoristki sta namreč med podelitvijo izjavili, da "ko beseda nanese na mučenje, zaupata ženski, ki je bila tri leta poročena z Jamesom Cameronom". Tu sta namigovali na režiserko Kathryn Bigelow, ki je bila vržena v napeto debato o mučilnih prizorih v njenem najnovejšem filmu Zero Dark Thirty.

Ne Cameron niti Bigelowova se nista odzvala na njuni šali. Je pa to že drugi večji incident za Swiftovo, ki ga je doživela med podelitvijo nagrad. Spomnimo, kako jo je raper Kanye West spodil z odra med njenim zahvalnim govorom na podelitvi MTV-jevih videonagrad leta 2009.
Nesrečne podelitve za Swiftovo
Ko se je takrat 19-letna pevka zahvaljevala za nagrado v prvi kategoriji (za najboljši ženski video), za katero je bila nominirana tudi Beyoncé, je na oder skočil West, pograbil mikrofon in dejal: "Zelo vesel sem zate, ampak Beyoncé je posnela enega najboljših videov vseh časov!"

Raperja so nato varnostniki pospremili k izhodu, pozneje pa so ga za njegov izbruh "nagradili" tudi gledalci, ki so ob omembi njegovega imena glasno kričali "buuuu". Glasbenik se je pozneje Swiftovi opravičil s sporočilom na svoji spletni strani: "Tako zelooooo žal mi je. Ni bilo prav, da sem šel na oder in ji ukradel njen trenutek."

Šala na račun Swiftove.


Odziv Michaela J. Foxa: "Ne, obupaj."