Collinsova se počasi prebija v hollywoodsko srenjo. Foto: EPA
Collinsova se počasi prebija v hollywoodsko srenjo. Foto: EPA
Lily Collins
Lily ima enega polbrata in eno polsestro. Foto: EPA
Lily Collins
Preizkušala se je tudi na modnih stezah. Foto: EPA
Lily Collins
Bila pa je tudi med potencialnimi igralkami, ki bi lahko zaigrale v filmu Somrak glavno žensko vlogo Belle Swan. Foto: EPA

Vsenadarjena Collinsova je s sad ljubezni med glasbenikom Philom Collinsom in njegovo drugo ženo Jill Tavelman.

"Ima očarljiv, čuten, celo popoln obraz za kino. Pomislite na Audrey Hapburn, ki bi imela obrvi Liama Gallagherja," so pred časom zapisali na Telegraphu. Kot je priznala pred časom, je imela zaradi svojih velikih obrvi kar nekaj težav, ko se je preselila v Los Angeles, saj so bile vse prej kot modni trend tam. Toda odraščajoče težave je prerasla s pomočjo mame, ki ji je vedno govorila, da je takšna, kot je, najlepša.

Collinsovo je svet zabave, ki ga je lahko okusila prek očeta, zapeljal. Sama se je tako kljub mladim letom preizkusila že kot igralka, manekenka in kot televizijska voditeljica. Njene najbolj odmevne vloge do zdaj so bile tiste v filmih The Blind Side, Abduction in Mirror Mirror.

Lily namesto Kristen Stewart?
A še preden so prišle te vloge, je igralka hodila od avdicije do avdicije. In se postavila tudi na ogled iskalcev igralcev za vampirsko sago Somrak. "To je bilo že toliko let nazaj. Bila sem še novinka na prizorišču. Avdicije so bile nekaj čisto novega zame in sem se samo spraševala: 'Kaj se bo zgodilo zdaj?' To so tisti napeti trenutki v karieri mladega igralca," je še povedala igralka za spletno stran Crave. Glavna ženska vloga v sagi je pozneje šla v roke Kristen Stewart.

Pozneje je pod njene roke prišel tudi scenarij za Igre lakote. "Jennifer je preprosto popolna kot Katniss in sem zelo vesela zanjo," je priznala za spletno stran Crave. V pogovoru je tudi dejala, da že od nekdaj rada opazuje ljudi in to je po njenem mnenju tudi najboljša vaja za igralca. "Vedno sem bila zelo analitična oseba, ko je bilo govora o človeški naravi. In nad tem sem fascinirana, ker nikoli ne veš, kdaj se lahko kaj novega naučiš in tako usvojiš znanje, ki ti bo morda prišlo prav v naslednji vlogi."

V svetu zabave že od malih nog
Collinsova se je z igralstvom srečala že pri dveh letih, ko se je pojavila v BBC-jevi seriji Growing Pains. Kot najstnica je pisala kolumno za britansko revijo Elle Girl. Nato pa je delala tudi za revije Seventeen, Teen Vouge in Los Angeles Times. Rjavolaska se je namreč po ločitvi staršev preselila v Los Angeles z mamo, ko je bila stara pet let. V ZDA pa je tudi preživela svoja študentska leta, kjer je študirala televizijsko novinarstvo.

Kot najstnico so jo opazili modni oblikovalci. Leta 2007 jo je izbral Chanel, da je nosila njihovo kreacijo na dobrodelni galavečerji Bal des Débutantes, katere utrinki so bili pozneje predvajani v tretji sezoni resničnostnega šova The Hills. Španska izdaja revije Glamour pa jo je leta 2008 razglasila celo za mednarodni model leta.

Z modnih stez na velika platna
Leto pozneje je zaigrala ob boku Sandre Bullock v The Blind Side, kjer je zaigrala njeno hčerko. A senca Somraka je kljub temu ni popolnoma zapustila. S Taylorjem Lautnerjem, ki se je najstnicam po svetu vtisnil v spomin po vlogi Jacoba v vampirski sagi, je zaigrala v akcijskem filmu Abduction. Zaigrala pa je tudi v filmski adaptaciji Sneguljčice - Mirror Mirror ob boku Julie Roberts.

Igralka trenutno promovira prihajajoči film Mortal Instruments: City of Bones, v kateri se je preizkusila v bolj akcijski vlogi.